Az ipari biztonság bevált gyakorlatairól ad útmutatást a Rockwell Automation

2017. május 25., csütörtök, 10:58

Címkék: automatizálás biztonság biztonságtechnika Rockwell Automation

Az ipari automatizálás vezető vállalata bemutatja az átfogó ipari biztonsági program kiépítésének három fő lépcsőfokát

Az ipari szervezetek olyan működési formákat valósítanak meg jelenleg, amilyeneket elképzelni is alig tudtak volna néhány évtizede. Egyesítik a hagyományosan egymástól elválasztottan működő információtechnológiai (IT) és üzemeltetéstechnológiai (OT) rendszereket, valamint mobileszközökkel, adatelemzésekkel és felhőtechnológiával növelik a hálózati kapcsolatokat és az információk megosztását. Ezzel jelentősen javulnak az üzemeltetési folyamatok, de ugyanakkor növekszik a biztonsági fenyegetések potenciális belépési pontjainak száma.

Ezen kihívások leküzdésére a Rockwell Automation egy háromlépéses módszert dolgozott ki egy ipari biztonsági program kiépítéséhez, amely a vállalat egészére és az egyes üzemek szintjére is kiterjed, valamint segít az emberi, illetve a folyamatokban és technológiákban fellépő kockázatok felszámolásában. A három lépcsőfok a következő:

  • Biztonsági felmérés: A teljes üzemre kiterjedő felmérés a kockázatos területek és a potenciális fenyegetések azonosításáért.
  • Mélységi védelem (defense-in-depth): Többszintes biztonsági szemlélet megvalósítása, amely több rétegben alapozza meg a védelmet.
  • Megbízható szolgáltatók: Ellenőrzés, hogy az automatizálási szolgáltatók az alapvető biztonsági elveknek megfelelően fejlesztik-e a termékeiket.

„Az ipari biztonságról mi egy többszintes modellben gondolkozunk, és egységes infrastruktúrát igyekszünk megvalósítani az ügyfeleink számára” – foglalta össze Lee Lane, a Rockwell Automation termékbiztonsági vezérigazgatója. „A szemléletünk kiterjed az ipari területek hálózati és fizikai biztonsága, valamint munkavédelme közötti összefüggésekre is. ”

Az ipari szervezeteknek folyamatosan fejlődő biztonsági fenyegetésekkel kell szembenézniük. Ahhoz, hogy ezekkel lépést tarthassanak, egy mindent átfogó biztonsági programnak is fejlődnie kell, és egy lépéssel a fenyegetések előtt kell járnia. A háromlépéses szemléletet alkalmazva a szervezetek olyan programot hozhatnak létre, amely a jövőben is segít megvédeni a szellemi tulajdont, az üzemeket, az eszközöket, valamint az alkalmazottakat és a versenyelőnyt is.

A háromlépéses szemléletről szóló e-könyv már letölthető a Rockwell Automation honlapjáról.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek