Villamos robbanásvédelmi berendezések

Széles portfólió számos alkalmazáshoz

2016. december 21., szerda, 16:48

Címkék: automatizálás folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés Pepperl+Fuchs robbanásvédelem

Szinte számtalan különböző példa található a robbanásveszélyes alkalmazásokra. A robbanásbiztos alkatrészek és egyedi rendszerek átfogó portfóliójának köszönhetően a Pepperl+Fuchs gyakorlatilag minden elvárás és követelmény számára optimális megoldást tud kínálni.

A Pepperl+Fuchs villamos robbanásvédelmi berendezései tökéletesen a folyamatautomatizálás szerteágazó követelményrendszeréhez lettek optimalizálva. A mannheimi székhelyű társaság rendkívül rugalmas és széles portfólióval rendelkezik az alapkivitelű kapocsdobozoktól kezdve a vezérlőegységeken és állomásokon át egészen a komplex irányítási megoldásokig. A robbanásvédelem különböző megoldásainak ötvözése és a ház kialakítások széles választéka minden alkalmazáshoz és a környezethez megkönnyíti a hatékony megoldás kiválasztását. A kiváló minőségű házak és burkolatok számos méretben és anyagválasztékban állnak rendelkezésre. Az adott alkalmazás követelményeinek megfelelően testre szabott megoldások érhetők el gyújtószikramentes védelmi módra (Ex i), fokozott biztonságra (Ex e), nyomásálló tokozatra (Ex d) és túlnyomásos védelmi módra (Ex p).

A villamos robbanásvédelmi berendezések portfóliója

Az Ex e besorolású kapocsdobozok és kontroll állomások például könnyen konfigurálhatók a jól illeszkedő alkatrészek széles választékának köszönhetően. Nem számít, hogy csupán egyetlen működési funkciót megtestesítő kis vezérlőegységről, vagy egy több mint ötven kezelőelemből álló kifinomult állomásról beszélünk. A rendkívül rugalmas konfigurációs lehetőségeknek hála az elkészült eszköz pontosan illeszkedik az adott alkalmazáshoz. A Pepperl+Fuchs masszív Ex d foglalatai nemcsak a robbanásveszélytől óvják meg a bonyolult vezérlő- és elosztótáblákat, hanem a durva környezeti hatásoktól is védik a telepített alkatrészeket. Mindkét kiállítási stand meggyőzően demonstrálja majd, hogy a nyomásálló ház alkalmazásának köszönhetően az Ex hitelesítés nélküli azonosító rendszerek is biztonságosan használhatók a veszélyes területeken belül.

Azokban az esetekben, amikor a hagyományos eszközökkel nem oldalható meg a hatékony testreszabás, a cég világszerte megtalálható Műszaki Megoldások Központjaiban (Solution Engineering Center – SEC) dolgozó szakértők felelősek a felhasználó igényeknek pontosan megfelelő egyedi megoldások kifejlesztéséért és legyártásáért. A mérnöki kompetencia jó példája a Pepper+Fuchs Ex de besorolású vezérlőpanelje. Az elektromos alkatrészeket védő nyomásálló tokozást (Ex d) fokozott biztonsági csatlakozótérrel (Ex e) ötvöző vezérlőpanel egyedileg konfigurált csatlakozóelemeket és kezelőelemeket tartalmaz, ami megkönnyíti az üzembe helyezést és a karbantartást.

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek