Energiatakarékos lámpák veszélyes területekre

Kompakt, innovatív LED-kialakítás.

2015. február 17., kedd, 09:41

Címkék: lámpatest LED R. STAHL

Az R. STAHL által kínált, 1/21 és 2/22 zónákban használható kompakt LED-csöves lámpatestek valós alternatívát jelentenek az általában használt lineáris lámpatestekkel szemben.

A csupán 55 mm átmérőjű új fényforrások súlya és helyigénye kevesebb, mint a fele a hagyományos lineáris lámpatestekének. A legszembetűnőbb azonban a 6036 szériát rendkívül hatékonnyá varázsoló új koncepció: 30 db. 120 cm-es LED-csöves lámpatest például 500 lx erejű megvilágítást biztosít, ami általában 35 db, egyenként 2x36 W fénycsővel felszerelt lineáris lámpatesttel, vagy 48 darab hagyományos LED-es dobozos egységgel lenne elérhető. Az R. STAHL új fényforrásaival azonban a fogyasztás a felére csökkenthető, mivel a fajlagos fogyasztás mindössze 1,5 W/m²/100 lx. Mindez óriási megtakarítást hoz a működési költségek tekintetében – az alternatíváktól és az időkerettől függően a gyakorlati megtakarítás 20 és 50% között mozog.

 
 
A rendkívül nagy hatásfoknak köszönhetően a 6036 szériához tartozó LED-csöves lámpatestek jelentősen csökkentik a működési költségeket

A LED-csöves lámpatestek működési tartománya nagyon széles, -40 és +60 °C közötti skálán mozog. A karbantartást nem igénylő egységek általános világítási célokra, illetve géplámpaként is felhasználhatók. A vékony kialakításnak köszönhetően nehezen hozzáférhető helyekre is könnyen telepíthetők. Még +60 °C környezeti hőmérsékleten is 80.000 óra élettartam érhető el. A rezgésálló egység alapkivitelben is IP66/IP67 védettséggel rendelkezik, így tengeri alkalmazások számára is kiválóan alkalmas. Az ATEX és IECEx tanúsítványok mellett számos főbb nemzeti tanúsítvánnyal (GOST, Gazpromnadzor, UL do Brasil, GL) rendelkezik.

http://tekinfo.link/r13078f826

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek