LOPEC 2015

A nyomtatott elektronika már mindennapi életünk részévé vált

2015. április 07., kedd, 12:49

Címkék: autóipar LOPEC 2015 nyomtatott elektronika OLED kijelző

A müncheni LOPEC 2015 szakvásáron bemutatkozó high-tech vállalkozások autóipari, intelligens csomagolástechnikai és testen hordható technológiai eszközök alkalmazásai hű képet festettek a nyomtatott elektronika fejlettségéről.

Dr. Stephan Kirchmeyer, az OE-A (Organic and Printed Electronics Association) elnöke így foglalta össze a rendezvény tapasztalatait: „Mostantól kezdve konkrét üzleti tranzakciókról beszélhetünk. A kutatás és az egyéni alkalmazások után a szektor megérett arra, hogy önálló iparággá váljon.” Dr. Kirchmeyer szavait a kiállításon bemutatott OLED TV-k, interaktív csomagolási megoldások és nyomtatott autó ülésfűtések is megerősítették.

A LOPEC a kutatástól a gyártási technológiákon át a végtermékig mutatja be a nyomtatott elektronika teljes értékláncát. Idén a gépjárműipar mellett a csomagolóiparra és a testen hordható elektronikai eszközök szektorára esett nagyobb figyelem olyan létező alkalmazások bemutatásával, mint az intelligens buborékcsomagolás, vagy a viselőjének pulzusszámát is mérni képes póló. A testen hordható technológiai eszközök életünk egyre szervesebb részét képezik majd.

Kai Hohmann, a Continental Automotive GmbH szakértője rámutatott, hogy a Continental az érintőképernyőkkel már a nyomtatott elektronikát is felhasználja a gépjárműiparban. Az új OLED kijelző-technológiáknak köszönhetően a jövőben a hajlított kijelzős alkalmazások gépjárművekben történő használata is lehetségessé válik. Ezen a ponton pedig az átlátszó érintőképernyők használata is csupán idő kérdése. Az Innovation Showcase a Continental hajlított kijelzőjén kívül számos innovációt mutatott be az LG flexibilis OLED okostelefonján és az OSRAM OLED hátsó autólámpáin keresztül a lumineszcens könyvdobozokig, és interaktív bőrdzsekiig.

A szoros nemzetközi együttműködés vezet az egyre konkrétabb alkalmazások kifejlesztéséhez. A LOPEC feladata közé tartozott többek között az új anyagok, ill. a fogyasztói elektronikai, a világítástechnikai és egészségügyi alkalmazások bemutatása, valamint a piacképességi stratégiák meghatározása. A Demo Line hitelkártya-méretű elektrolumineszcens képmegjelenítők futószalagon történő gyártását demonstrálta. Összesen 16 vállalat mutatta be működés közben a nyomtatott elektronika teljes gyártási folyamatát.

A következő LOPEC 2016. április 5–7. között Münchenben várja az érdeklődőket.

www.lopec.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek