VillTech.hu címkék

ABB adat adatbiztonság adatkezelés adatközpont adatmentés adattárolás adatvédelem akkumulátor alternatív energia áram áramellátás autóipar automatizálás beruházás biztonság biztonságtechnika bosch CO2 csatlakozás-technika csatlakozó Dell digitalizálás eaton elektromobilitás elektromos áram elektromos autó elektromos jármű elektronika energetika energia energiaellátás energiafelhasználás energiafelügyelet energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energialánc energiamegtakarítás energiamenedzsment energiaracionalizálás építőipar épület épületautomatizálás épületfelügyelet Farnell fejlesztés felhő felhő alapú szolgáltatás felhőalapú szolgáltatás felhőplatform fenntarthatóság Fujitsu fűtés huawei hűtés hűtéstechnika igus Infokommunikáció innováció intelligens épület Internet of Things inverter Invitech Megoldások Zrt. Invitel ipar 4.0 ipari elektronika IT IT infrastruktúra IT menedzsment IT-biztonság kábel kapcsolószekrény kiberbiztonság kiberbűnözés klíma konferencia környezetbarát környezetvédelem kutatás LED légkondicionálás légkondícionáló megújuló energia megújuló energiaforrás méréstechnika mesterséges intelligencia Microsoft Murrelektronik napelem napenergia NetIQ Novell SUSE okostelefon Pepperl+Fuchs Phoenix Contact Rittal RS Components Schneider Electric siemens Siemens Zrt. SUSE számítógép szerver szoláris energia szolártechnika szünetmentes áramellátás tápegység tápellátás TME Toshiba tűzbiztonság tűzvédelem Új Széchenyi Terv UPS verseny vezetékek világítás világítástechnika villamos energia villamosenergia

Legfrisebb hírek:

Az NVIDIA és a Schneider Electric összefogásával léphet szintet az MI-forradalom az adatközpontokban (Cikk)

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

Még mindig a víz az úr

Még mindig a víz az úr (Cikk)

A Víz Koalíció civil hálózat tanulmánya szerint Magyarországon a hálózati vízveszteség átlagosan 21 százalék, de van, ahol az ivóvíz 60 százaléka tűnik el a rendszerből. A teljes magyar vízhálózat felújítása ezermilliárd forintos nagyságrendű munka lenne, de kis lépésekkel is közeledhetünk a pazarlás megszüntetése felé: a nagy teljesítményű szivattyúk kopásálló védőbevonatolása szignifikáns hatásfokjavulást eredményez néhány hónapos megtérüléssel. Erre mutatott be egy friss, hazai példát Takács Lőrinc, a Henkel Magyarország Kft. Ipari Ragasztástechnika műszaki tanácsadója és Kalászi László, a Bakonybúvár Kft. ügyvezető igazgatója.

Új innovációkat és együttműködéseket jelentett be párizsi rendezvényén a Schneider Electric (Cikk)

A mérnöki és működési adatokat integráló új platform, a háztartási energiamenedzsmentet új szintre emelő vezérlőegység, az elektromos autózás terjedését támogató töltők és szoftver – többek között ezeket az újdonságokat jelentette be a Párizsban rendezett „Innovation Summit World Tour” rendezvényén a Schneider Electric. A vállalat bejelentette a Sustainability Impact Award idei győzteseit, illetve egy új program elindítását is.

Pazarlásból nem lesz szalonna

Pazarlásból nem lesz szalonna (Cikk)

Az osztrák családi vállalkozás leányvállalataként működő Tamási-Hús Kft. 2007-ben kezdte meg működését Tamásiban, és füstölt szalonna, főtt szalonna és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott. Magyarország piacvezető bacongyártója olyan beruházások és fejlesztések mellett kötelezte el magát, amelyek a zöldebb termelés irányába mozdítják el a vállalat működését. A legutóbbi fejlesztési projektjükről Lukács Gábort, az ELSZÖV-Automatika Kft. kivitelezési üzletág igazgatóját kérdeztük.

Az Emerson új kompakt, robusztus PC-je, amely az ipari Floor to Cloud összekapcsolására készült (Cikk)

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

Az adatközpontokba is elhozza a körforgásos gazdaságot a Schneider Electric és a Digital Realty együttműködése (Cikk)

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását.

Egyesült erővel (Cikk)

A HMS Networks és a Red Lion Controls egy erősebb kínálat érdekében egyesíti erőit az ipari infokommunikációs technológiában.

Panasonic tápegységek ‒ a kínált megoldások áttekintése

Panasonic tápegységek ‒ a kínált megoldások áttekintése (Cikk)

A modern világban az olyan alapvető elektronikus alkatrészek, mint az ellenállások, kondenzátorok és induktorok, gyakran háttérbe szorulnak az általánosan alkalmazott mikroprocesszorok mellett. Pedig ezek a látszólag jelentéktelen alkatrészek alkotják az alapot, amelyek nélkül egyetlen fejlett elektronikus rendszer sem létezhetne. Nekik köszönhetően végezhetők el az elektronikus áramkörök alapvető feladatai és funkciói.

Méghogy a kapusnak nem kell sportosnak lennie? A kapus legyen a csapat legjobbja!

Méghogy a kapusnak nem kell sportosnak lennie? A kapus legyen a csapat legjobbja! (Cikk)

A kapus a modern futballban már nemcsak az egyes számú játékos, hanem a támadások kiindulópontja. Egy poszt, amely a siker első számú kritériuma, és ahol hiba nem létezik. Nem lehet igaz ugyanez az ipari kapuk világára is? Mindig szem előtt vannak, működésük szinte már evidencia, fontosságukra pedig csak akkor érzünk rá, amikor megszűnik a szabad átjárás lehetősége. Hogyan felelhet meg egy kapugyártó a 21. század elvárásainak? A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt ez irányú kérdéseinkre.

Ipari automatizálás: Idén is díjazta partnereit a Schneider Electric (Cikk)

Kihirdették a Schneider Electric „2023 Global Alliance Excellence Awards” díjának nyerteseit, összesen 7 kategóriában adtak át elismerést. A cég kiemelkedően teljesítő partnerei innovatív kezdeményezésekkel, megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogatták ügyfeleiket az ipari automatizálás digitalizálásában.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek