25%-os növekedéssel új, 87 millió eurós bevételi rekordot döntött a COPA-DATA 2023-ban

A digitalizáció és a fenntarthatóság előmozdítása az iparban

2024. február 08., csütörtök, 21:18

Címkék: bevétel COPA-DATA energiafelhasználás energiafelügyelet energiafogyasztás energiagazdálkodás energiamenedzsment energiaracionalizálás zenon

A COPA-DATA, az ipari- és energiaautomatizálási szoftverek vezető szállítója jelentős mérföldkövet ért el 2023-ban a rekordot jelentő, 87 millió eurós bevétellel. Ez a figyelemre méltó eredmény vállalat innovációs erejének és az ügyfelek iránti elkötelezettségének elismerése.

A COPA-DATA a berendezések hatékony és átlátható felügyeletét és vezérlését végző zenon szoftverplatformja egyre nagyobb népszerűségre tett szert a gyártók, az energiaszolgáltatók és az infrastruktúra-üzemeltetők körében. A platform lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy interdiszciplináris, skálázható és átfogó megoldásokat építsenek a fenntarthatóbb, hatékonyabb és rugalmasabb működés érdekében.

A növekedés az energetikából származik

A 2022-hez 69,4 millió euróról 2023-ra 25%-kal 87 millió euróra nőtt a forgalom. A COPA-DATA csoport egyik legnagyobb szervezetének számító COPA-DATA CEE/ME2023-ban 6,4 millió euróról 8,2 millió euróra növelte bevételét, ami 28%-os relatív növekedést jelent a 2022-es eredményekhez képest.

Ez a figyelemre méltó eredmény nagyrészt a COPA-DATA CEE/ME az energiaiparban elért kiemelkedő sikerének tudható be. Nevezetesen, óriási népszerűségre tettek szert az alállomások automatizálásán, a regionális diszpécserközpontokon, a megújuló energiaforrásokon (szél-, nap-/fotovoltaikus, víz-) és az akkumulátoros energiatároló rendszereken (BESS) belüli megoldások. A COPA-DATA innovatív ajánlatai tehát kulcsszerepet játszanak a bevétel növekedésében.

A digitalizáció és a fenntarthatóság előmozdítása

„A 2024-es évet is a zenon szoftverplatformunk továbbfejlesztésének szenteljük a gyártó- és az energiaipar számára – jelentette ki Johannes Petrowisch, a COPA-DATA CEE/ME ügyvezető igazgatója. – Az energetikai átállás egyik motorja leszünk és világszerte lehetővé tesszük a szervezetek számára, hogy digitalizálják infrastruktúrájukat. Támogatjuk a hatékony, rugalmas és fenntartható működést. Nagyon egyszerű: egyetlen szoftverplatform számos megoldáshoz, megkönnyítve ügyfeleink életét.

Johannes Petrowisch, a COPA-DATA CEE/ME ügyvezető igazgatója: „A COPA-DATA továbbra is az energetikai átalakulásban egyik motorja lesz és lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy világszerte digitalizálják infrastruktúrájukat a hatékonyabb, rugalmasabb és fenntarthatóbb működés érdekében.” 

A COPA-DATA továbbra is a megújuló energiatermelés, az energiaelosztás és -átvitel, az energiatárolás, az energiahatékonyság és a moduláris termelés megoldásaira fog összpontosítani, használva a gyártófüggetlen MTP szabványra építve, amely különösen az élettudományok és a feldolgozóipar számára értékes,”

Világgazdasági Fórum 2024

A COPA-DATA az évet azzal kezdte, hogy 2024 januárjában visszatért Davosba, és társult partnerként csatlakozott a Világgazdasági Fórum (WEF) 54. éves találkozójához. A WEF-fel kötött partnerség alátámasztja a COPA-DATA elkötelezettségét a fenntartható jövő kialakítása iránt. A technológia és az együttműködés döntő szerepét hangsúlyozza a világ legégetőbb problémáinak kezelésében, a megoldásokra fókuszálva. A COPA-DATA iparági know-how-ja aktívan hozzájárult a WEF „Korszerű gyártási és ellátási láncok” célkitűzéséhez a „Technológia és innováció”, valamint a „Fenntartható működés” prioritásokra összpontosítva.

Fényes jövőkép

A növekedésre erősen összpontosító COPA-DATA CEE/ME a piaci pozíciójának további megerősödésére számít. „Bízunk benne, hogy 2024 komoly lehetőségeket kínál számunkra ügyfélkörünk bővítésére és olyan innovatív megoldások szállítására, amelyek megfelelnek az ipar és a társadalom változó igényeinek” – mondta Johannes Petrowisch.

A COPA-DATA ezenkívül 2024-ben a zenon 14-es verzióját is bemutatja, , amely számos új funkciót és fejlesztést hoz a szoftverplatformon. Az új szoftververzió tovább segíti az ügyfeleket abban, hogy működésüket hatékonyabbá, rugalmasabbá és fenntarthatóbbá tegyék.

www.copadata.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek