Az energiafogyasztás pontos mérése ipari üzemekben

Az elektromos komponensek vezető gyártója, a STEGO bemutatta a Smart Sensor Current ESS 076 intelligens áramérzékelőt, amely forradalmasítja az ipari üzemek hatékonyságát és kiadásait

2024. február 20., kedd, 06:00

Címkék: áram energiafogyasztás energiagazdálkodás energiamegtakarítás energiamenedzsment energiaracionalizálás IO-Link STEGO

A STEGO bemutatta a Smart Sensor Current ESS 076 intelligens érzékelőt, amely számos olyan kihívásra megoldást kínál, amivel az üzemek üzemeltetői szembesülnek. IO-Link érzékelőként az ESS 076 lehetővé teszi a paraméterek gyors beállítását és valós idejű adatok továbbítását. A kiegészítő 4–20 mA interfésznek hála, az ESS 076 könnyen integrálható a jelenlegi projektekbe.

Nagyobb energiahatékonyság ipari üzemek számára

A villamosenergia-fogyasztás felügyelete segít azonosítani a nem hatékony üzemeltetési feltételeket és/vagy az energiapazarlást. Az ESS 076 pontosan méri az energiafogyasztást, és ezzel lehetővé teszi az üzem üzemeltetői számára, hogy az energiahatékonyság javítását és a költségek csökkentését célzó intézkedéseket tegyenek. Az érintésmentes technológiát használó érzékelő akár 100 A váltakozó áramot is képes mérni legfeljebb 11,4 mm átmérőjű kábeleken, az energiafogyasztás észleléséhez. Analóg 4–20 mA-es és digitális IO-Link interfészével az ESS 076 könnyen integrálható meglévő rendszerekbe energiahatékonysági adatok gyűjtése céljából. Ezenkívül az érzékelő a villamos hálózati feszültség paraméterezésével közvetlenül digitális formában küldi az energiafogyasztási adatokat.

ESS 076 áramérzékelő

Az üzem működésének optimalizálása az ESS 076 segítségével

A folyamatos árammérés lehetővé teszi a finomabb folyamatszabályozást és az üzemi műveletek optimalizálását. Az ESS 076 segítségével a gyártók valós időben nyomon követhetik az energiafogyasztást, és az adatok alapján beállíthatják a folyamatokat az üzem teljesítményének és kihozatalának optimalizálása érdekében. A fejlett szerelési lehetőségeknek hála, az egység meglévő üzemekben utólag is gond nélkül telepíthető.

A paraméterek folyamatos nyomon követése az achtBytes (www.achtbytes.com) IIOT platformjával

Költségkontroll az energiaátállás idején

A villamosenergia-fogyasztás folyamatos felügyelete lehetővé teszi a vállalatok számára az energiaköltségek jobb ellenőrzését és az energiamegtakarítást. Az ESS 076 pontos adatokat szolgáltat, amivel segít elkerülni a felesleges kiadásokat. Ennek oka, hogy az ESS 076 nagy pontosságú mérési technológiájával lehetővé teszi a valós idejű felügyeletet, és elemzést nyújt a létesítmények energiafogyasztásáról, hogy fenntartható módon csökkentse az üzemeltetési költségeket. Mivel meglévő infrastruktúrákba is zökkenőmentesen integrálható, könnyű megvalósítást tesz lehetővé, és így hosszú távon nem okoz fennakadást a termelésben. Az ESS 076 által gyűjtött villamosenergia-adatok felhasználhatók a döntéshozatalhoz és a hosszú távú tervezéshez, támogatva ezzel az energiahatékonysági vagy kapacitásbővítési beruházásokat.

Árammérés ESS 076 készülékkel egy 3 fázisú villamos hálózatban

Következtetés

A STEGO ESS 076 választ ad az ipari üzemek energiahatékonysági, üzemoptimalizálási és költségellenőrzési kihívásaira. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy növeljék hatékonyságukat, és gazdaságosan és környezetbarát módon tekintsenek a jövőbe. „Az ESS 076 Smart Sensor Current érzékelővel intelligens megoldást kínálunk ügyfeleinknek a villamosenergia-fogyasztásuk hatékony ellenőrzésére. Célunk volt továbbá, hogy a terméket minél inkább felhasználóbaráttá tegyük. A termék teljes mértékben ügyfélközpontú” – mondja Maximilian Vosseler, a STEGO vezető termékmenedzsere.

Piotr Żurek

STEGO csoport

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek