ENERGIAGAZDÁLKODÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

A nyugdíjba vonuló Pálos Gábor meghatározó örökséget hagy hátra. A német tulajdonú, multinacionális vállalat évtizedek óta a magyar elektronikai szektorban is meghatározó leányvállalatát szakmai és emberi kvalitásaiban is kiváló állapotban adja át.

Újabb sportkomplexumba kerül a legmodernebb energiaelosztás

Az utánpótlásképző Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiában is Siemens-elosztóberendezéseket telepítettek.

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését.

Kettős fordulatszámú kompresszor, a legújabb innováció az Atlas Copcótól

Mindeddig állandó fordulatszámú és változó fordulatszámú (VSD) csavarkompresszorok közül lehetett választani. Az első típus a legkedvezőbb áron megvásárolható, a másik üzemeltetése azonban költséghatékonyabb. Mi lenne, ha létezne egy harmadik opció is? Ismerje meg a GA FLX kompresszort, az első kettős fordulatszámú csavarkompresszort, amelyet az Atlas Copco fejlesztett ki és alkotott meg.

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz

Komoly mérnöki feladatot könnyít meg a két vállalat közös fejlesztése: a villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.

Még mindig a víz az úr

A Víz Koalíció civil hálózat tanulmánya szerint Magyarországon a hálózati vízveszteség átlagosan 21 százalék, de van, ahol az ivóvíz 60 százaléka tűnik el a rendszerből. A teljes magyar vízhálózat felújítása ezermilliárd forintos nagyságrendű munka lenne, de kis lépésekkel is közeledhetünk a pazarlás megszüntetése felé: a nagy teljesítményű szivattyúk kopásálló védőbevonatolása szignifikáns hatásfokjavulást eredményez néhány hónapos megtérüléssel. Erre mutatott be egy friss, hazai példát Takács Lőrinc, a Henkel Magyarország Kft. Ipari Ragasztástechnika műszaki tanácsadója és Kalászi László, a Bakonybúvár Kft. ügyvezető igazgatója.

Új innovációkat és együttműködéseket jelentett be párizsi rendezvényén a Schneider Electric

A mérnöki és működési adatokat integráló új platform, a háztartási energiamenedzsmentet új szintre emelő vezérlőegység, az elektromos autózás terjedését támogató töltők és szoftver – többek között ezeket az újdonságokat jelentette be a Párizsban rendezett „Innovation Summit World Tour” rendezvényén a Schneider Electric. A vállalat bejelentette a Sustainability Impact Award idei győzteseit, illetve egy új program elindítását is.

Pazarlásból nem lesz szalonna

Az osztrák családi vállalkozás leányvállalataként működő Tamási-Hús Kft. 2007-ben kezdte meg működését Tamásiban, és füstölt szalonna, főtt szalonna és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott. Magyarország piacvezető bacongyártója olyan beruházások és fejlesztések mellett kötelezte el magát, amelyek a zöldebb termelés irányába mozdítják el a vállalat működését. A legutóbbi fejlesztési projektjükről Lukács Gábort, az ELSZÖV-Automatika Kft. kivitelezési üzletág igazgatóját kérdeztük.

Az adatközpontokba is elhozza a körforgásos gazdaságot a Schneider Electric és a Digital Realty együttműködése

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását.

Méghogy a kapusnak nem kell sportosnak lennie? A kapus legyen a csapat legjobbja!

A kapus a modern futballban már nemcsak az egyes számú játékos, hanem a támadások kiindulópontja. Egy poszt, amely a siker első számú kritériuma, és ahol hiba nem létezik. Nem lehet igaz ugyanez az ipari kapuk világára is? Mindig szem előtt vannak, működésük szinte már evidencia, fontosságukra pedig csak akkor érzünk rá, amikor megszűnik a szabad átjárás lehetősége. Hogyan felelhet meg egy kapugyártó a 21. század elvárásainak? A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt ez irányú kérdéseinkre.

Ipari automatizálás: Idén is díjazta partnereit a Schneider Electric

Kihirdették a Schneider Electric „2023 Global Alliance Excellence Awards” díjának nyerteseit, összesen 7 kategóriában adtak át elismerést. A cég kiemelkedően teljesítő partnerei innovatív kezdeményezésekkel, megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogatták ügyfeleiket az ipari automatizálás digitalizálásában.

Új lendületet ad a „zöld” IT törekvéseknek a Schneider Electric innovációja

Modell-alapú, automatizált fenntarthatósági jelentéstételi funkcióval bővül a Schneider Electric EcoStruxure IT adatközponti infrastruktúra menedzsment szoftvere. A fejlesztés lehetővé teszi az adatközpontok energiaigényének pontosabb felmérését, ennek alapján cselekvési tervek összeállítását, illetve a naprakész adatok révén támogatja a jogszabályi elvárásoknak való megfelelést is.

Eljött a mikrogrid ideje

Bemutatkozik a jövő energiaellátásának alapegysége: intelligens energiagazdálkodási megoldással az áramhálózattól részben független, költséghatékony villamos rendszerek alakíthatóak ki.

Mikrogrid – az energiamenedzsment jövője

1998 óta március 6-án tartjuk az Energiahatékonysági Világnapot, melynek célja a tudatos, megfontolt energiafelhasználás előremozdítása. A vonatkozó európai uniós direktíva értelmében 2030-ig 55 százalékkal csökkentendő az emisszió az 1990-es szinthez képest, 2050-re pedig a cél nem kevesebb, mint a teljes klímasemlegesség elérése. A megújuló energiaforrások további fejlődésével kapcsolatos kihívásokra pedig a független kisfeszültségű elosztóhálózatok, azaz a mikrogridek fejlesztése egy potenciális és ígéretes válasz, amelyek működésébe Vass József, a Siemens Zrt. szakértője vezetett be minket.

Fenntarthatóság-optimalizálás az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability™ OPTIMAX® energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

A Provim lett a hazai fődíjas a Schneider Electric fenntarthatósági versenyén

Második alkalommal hirdette meg Magyarországon a partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit elismerő Sustainability Impact Award for Partners (SIAP) pályázatát a Schneider Electric. Az idei díjátadón három vállalkozás vehetett át elismerést, a fődíjat a KÉSZ Csoporthoz tartozó Provim Kft. nyerte el, így hazánkból ők vesznek részt a megmérettetés európai fordulójában.

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A RomeFlex projektben a növekvő energiaigényekre készítik fel a város elektromos infrastruktúráját, a Siemens közreműködésével.

Hol szökik az energia?

A világon megtermelt villamos energia nagy részét az ipar használja fel, elsősorban a villanymotorok (szivattyúk, ventilátorok, meghajtások stb.) üzemeltetésére. Az emelkedő energiaárak és a CO2-kibocsátás csökkentésének követelménye miatt a vállalatok egyre inkább a fenntartható megoldásokat keresik, de a megtérülést megbízható számításokkal kell igazolni. Gondi Barnabás, a Gondi-Unitech Kft. ügyvezető igazgatója nem áll hadilábon a számokkal, és olyannyira a minőségre és a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt, hogy még egy új motormárkát is alapított Magyarországon.

Megbízható Energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban

Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek