VILLAMOS ENERGIAELLÁTÁS

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

Az első helyen végzett a Schneider Electric a TIME magazin és a Statista által összeállított, a világ legfenntarthatóbban működő vállalatait bemutató rangsorban. A társaság többek között saját fenntarthatósági programjával, illetve az ügyfelei és beszállítói energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseit támogató megoldásaival és kezdeményezéseivel érdemelte ki az elismerést.

Több mint 700 millió embernek segíthet a Schneider Electric új fejlesztése

Világszerte 756 millió ember él áramellátás nélkül a Nemzetközi Energiaügynökség becslése szerint, számukra jelent hatalmas segítséget a Schneider Electric új fejlesztése, a Villaya Flex. A microgrid/mikrohálózati megoldás támogatja a villamos hálózati hozzáféréssel nem rendelkező közösségeket a megbízható és szén-dioxid-mentes áramellátás megteremtésében.

Már itthon is működik az intelligens töltési megoldás

Február elejétől a hazai vállalkozások is igényelhetnek támogatást villamos autó beszerzésére, ami várhatóan felgyorsítja majd a céges flották ilyen típusú járművekre történő lecserélését. Az átállás kapcsán azonban kulcskérdés a töltés megoldása, amire a Schneider Electric olyan, hardvert és szoftvert egyaránt tartalmazó rendszert kínál, amely az adott ingatlan meglévő elektromos hálózatához alkalmazkodva gondoskodik a hatékony és biztonságos töltésről.

Karbantartást tervez? A Schneider Electric-kel csak nyerhet!

Vásároljon 10% kedvezménnyel* a kampányban résztvevő termékek közül ajánlott gyártói listaáron minimum nettó 250.000 Ft** értékben a promóció ideje alatt bármely kereskedésben, és nyerje meg az 5 darab, bruttó 200 000 Ft értékű utazás egyikét.

Újabb sportkomplexumba kerül a legmodernebb energiaelosztás

Az utánpótlásképző Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiában is Siemens-elosztóberendezéseket telepítettek.

Kettős fordulatszámú kompresszor, a legújabb innováció az Atlas Copcótól

Mindeddig állandó fordulatszámú és változó fordulatszámú (VSD) csavarkompresszorok közül lehetett választani. Az első típus a legkedvezőbb áron megvásárolható, a másik üzemeltetése azonban költséghatékonyabb. Mi lenne, ha létezne egy harmadik opció is? Ismerje meg a GA FLX kompresszort, az első kettős fordulatszámú csavarkompresszort, amelyet az Atlas Copco fejlesztett ki és alkotott meg.

Több vármegye áramellátását irányító szoftver újul meg

Az E.ON Hungária Csoport áramhálózatának üzemirányító szoftverére kiírt megbízást a Siemens Zrt. nyerte el.

Mico67 – Munkaáramkörök helyszíni szabályozása

Olyan korán, ahogy szükséges, és olyan későn, ahogy lehetséges: intelligens kikapcsolási viselkedés jellemzi a Murrelektronik Mico áramellátó rendszerét. A Mico67 kiegészíti a decentralizált szerelési megoldásokat és áthelyezi a munkaáramkörök szabályozását a kapcsolószekrényből az események helyszínére.

Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz

Komoly mérnöki feladatot könnyít meg a két vállalat közös fejlesztése: a villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.

Panasonic tápegységek ‒ a kínált megoldások áttekintése

A modern világban az olyan alapvető elektronikus alkatrészek, mint az ellenállások, kondenzátorok és induktorok, gyakran háttérbe szorulnak az általánosan alkalmazott mikroprocesszorok mellett. Pedig ezek a látszólag jelentéktelen alkatrészek alkotják az alapot, amelyek nélkül egyetlen fejlett elektronikus rendszer sem létezhetne. Nekik köszönhetően végezhetők el az elektronikus áramkörök alapvető feladatai és funkciói.

Ipari automatizálás: Idén is díjazta partnereit a Schneider Electric

Kihirdették a Schneider Electric „2023 Global Alliance Excellence Awards” díjának nyerteseit, összesen 7 kategóriában adtak át elismerést. A cég kiemelkedően teljesítő partnerei innovatív kezdeményezésekkel, megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogatták ügyfeleiket az ipari automatizálás digitalizálásában.

BOPLA Bocube sorozatú házak

A BOPLA a villamos berendezések, ipari és elektronikai berendezések számára készült, csúcsminőségű, de könnyen kezelhető házak elismert gyártója. A Bocube sorozat tükrözi a vállalat fáradhatatlan, innovációra való törekvését.

Eljött a mikrogrid ideje

Bemutatkozik a jövő energiaellátásának alapegysége: intelligens energiagazdálkodási megoldással az áramhálózattól részben független, költséghatékony villamos rendszerek alakíthatóak ki.

Mikrogrid – az energiamenedzsment jövője

1998 óta március 6-án tartjuk az Energiahatékonysági Világnapot, melynek célja a tudatos, megfontolt energiafelhasználás előremozdítása. A vonatkozó európai uniós direktíva értelmében 2030-ig 55 százalékkal csökkentendő az emisszió az 1990-es szinthez képest, 2050-re pedig a cél nem kevesebb, mint a teljes klímasemlegesség elérése. A megújuló energiaforrások további fejlődésével kapcsolatos kihívásokra pedig a független kisfeszültségű elosztóhálózatok, azaz a mikrogridek fejlesztése egy potenciális és ígéretes válasz, amelyek működésébe Vass József, a Siemens Zrt. szakértője vezetett be minket.

Fenntarthatóság-optimalizálás az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability™ OPTIMAX® energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

A Provim lett a hazai fődíjas a Schneider Electric fenntarthatósági versenyén

Második alkalommal hirdette meg Magyarországon a partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit elismerő Sustainability Impact Award for Partners (SIAP) pályázatát a Schneider Electric. Az idei díjátadón három vállalkozás vehetett át elismerést, a fődíjat a KÉSZ Csoporthoz tartozó Provim Kft. nyerte el, így hazánkból ők vesznek részt a megmérettetés európai fordulójában.

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A RomeFlex projektben a növekvő energiaigényekre készítik fel a város elektromos infrastruktúráját, a Siemens közreműködésével.

Hol szökik az energia?

A világon megtermelt villamos energia nagy részét az ipar használja fel, elsősorban a villanymotorok (szivattyúk, ventilátorok, meghajtások stb.) üzemeltetésére. Az emelkedő energiaárak és a CO2-kibocsátás csökkentésének követelménye miatt a vállalatok egyre inkább a fenntartható megoldásokat keresik, de a megtérülést megbízható számításokkal kell igazolni. Gondi Barnabás, a Gondi-Unitech Kft. ügyvezető igazgatója nem áll hadilábon a számokkal, és olyannyira a minőségre és a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt, hogy még egy új motormárkát is alapított Magyarországon.

Megbízható Energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban

Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!

25%-os növekedéssel új, 87 millió eurós bevételi rekordot döntött a COPA-DATA 2023-ban

A COPA-DATA, az ipari- és energiaautomatizálási szoftverek vezető szállítója jelentős mérföldkövet ért el 2023-ban a rekordot jelentő, 87 millió eurós bevétellel. Ez a figyelemre méltó eredmény vállalat innovációs erejének és az ügyfelek iránti elkötelezettségének elismerése.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek