A Farnell kínálata a Nordic Semiconductor legújabb energiagazdálkodási chipjét is tartalmazza

2022. október 28., péntek, 15:58

Címkék: energia energiaellátás energiafogyasztás energiagazdálkodás energiahatékonyság energiamenedzsment Farnell

A Nordic Semiconductor a modern hordozható vezeték nélküli termékekhez kínált új nPM1100 PMIC-je nagyobb hatásfok/ méret arányt kínál, mint bármely más PMIC-megoldás.

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell kínálata a Nordic Semiconductor legújabb nPM1100 energiagazdálkodási chipjét is tartalmazza. Az új Power Management IC (PMIC) minden más, a piacon elérhető PMIC-megoldásnál magasabb hatásfok-méret arányt és 23 mm²-es NYÁK- terület használatot kínál. Az ultra-kis méretű PMIC ideális megoldás a szűkös hellyel jellemezhető alkalmazásokhoz, beleértve az akkumulátor töltését és az áramellátást a kézi, hordozható, vezeték nélküli termékekben, valamint a csatlakoztatott orvosi eszközökben.

A kis vezeték nélküli termékeket tervező mérnökök az akkumulátor élettartam és a funkcionalitás növelésére törekednek anélkül, hogy a fizikai méretet növelnék. Az akkumulátor kapacitásának növelése a fizikai méret terén üt vissza, így az energiahatékonyság növelése az egyetlen módja az akkumulátor élettartam és a funkcionalitás javításának. A Nordic Semiconductor új nPM1100 PMIC-je ezt úgy éri el, hogy a kis mérettényezőt szoros integrációval és hatékony áramátalakítással kombinálja, lehetővé téve a tervezők számára, hogy hosszabb akkumulátor-élettartamot vagy nagyobb teljesítményt érjenek el az elektronikus alkatrészek fizikai méretének növelése nélkül.

Az nPM1100 egy dedikált PMIC, rendkívül hatékony, kétmódusú konfigurálható buck-szabályozóval és beépített akkumulátortöltővel. A Nordic Semiconductor nRF52® Series és nRF53® Series of System-on-Chips (SoC) kiegészítő elemeként tervezték, amelyek megbízható tápellátást és stabil működést tesznek lehetővé, miközben a nagy hatékonyság és az alacsony nyugalmi áramok révén maximalizálják az akkumulátor élettartamát. Az nPM1100 általános PMIC-eszközként is használható.

A Farnelltől gyors kiszállítással elérhető új nPM1100 PMIC főbb előnyei a következők:

  • Kombinált USB-akkumulátor-töltés és tápegység kompakt NYÁK-megvalósítással, beleértve a passzív elemeket, és akár 92%-os energiaátalakítási hatékonysággal;
  • A beépített akkumulátortöltőt lítium-ion és lítium-polimer akkumulátorok töltésére tervezték 4,1 vagy 4,2 V-ra választható lezárási feszültségen, támogatva a 3,6 és 3,7 V névleges feszültségű cellákat;
  • Három töltési mód automatikus kiválasztása: automatikus csepptöltés, állandó áram és állandó feszültség;
  • Kompatibilitás, ami lehetővé teszi az akkumulátorok USB-n keresztüli töltését automatikus portérzékeléssel;
  • A tüske 100%-ban konfigurálható szoftver nélkül;
  • Újratölthető akkumulátorral meghosszabbítja bármely nRF52® vagy nRF53® sorozatú SoC alapú alkalmazás akkumulátorának élettartamát;
  • Bőséges tápellátástt biztosít mind az SoC, mind a további áramkörök számára.

„Izgatottan várjuk, hogy a Nordic Semiconductor egy ilyen innovatív termékkel forradalmasítsa a PMIC piacot – jelentette ki Simon Meadmore, a Farnell termék- és beszállítói menedzsmentért felelős alelnöke. – Exponenciálisan növekszik az innovatív és kompakt, professzionális, hordozható vezeték nélküli eszközök és az orvosi felhasználáshoz kapcsolódó alkalmazások iránti igény. A kórházakban vagy betegotthonokban használható csatlakoztatott orvosi eszközök számos új lehetőséget hordoznak magukban. Az új PMIC új fegyvert ad a tervezőknek a teljesítmény és a hatékonyság növelésére egy gazdaságos, rendkívül kompakt csomagban.”

A Nordic Semiconductor kulcsszerepet játszik a vezeték nélküli jövő megvalósításában, és elkötelezett az ultra-alacsony fogyasztású vezeték nélküli technológia iránt. Az 1983-ban alakult Nordic Semiconductor világszerte több mint 1 300 alkalmazottat foglalkoztat. A norvég Fabless félvezetőgyártó cég olyan vezeték nélküli kommunikációs technológiára specializálódott, ami A Dolgok Internetét (IoT) működteti. A Nordic Semiconductor piacvezető a díjnyertes Bluetooth Low Energy megoldásaival, amelyek úttörő szerepet töltenek be az ultraalacsony fogyasztású vezeték nélküli alkalmazásokban.

A Farnell termékeinek széles skáláját kínálja átfogó félvezető-portfóliójában a tervezőmérnökök támogatására. Az ügyfelek ingyenes hozzáférést kapnak az online forrásokhoz, adatlapokhoz, alkalmazási megjegyzésekhez, videókhoz, webináriumokhoz és 24/5 technikai támogatáshoz.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Média Partnerek