Az Atlétikai Világbajnokság zökkenőmentes energiaellátását is Siemens-eszközök segítik

2023. augusztus 14., hétfő, 21:09

Címkék: energia energiaellátás energiafelügyelet energiafogyasztás energiahatékonyság energiamenedzsment siemens Siemens Zrt. stadion

A versenynek otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ a Siemens kis- és középfeszültségű energiaelosztási rendszereit használja.

Az augusztus 19-én kezdődő Budapesti Atlétikai Világbajnokságon debütál a nagyközönség előtt a Budapest IX. kerületében, Ferencváros délnyugati csücskében található Nemzeti Atlétikai Központ. A korábbi Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Intézet (VITUKI) éveken át kihasználatlanul álló területén lévő építkezés 2020-ban indult. A központot idén júniusban adták át egy családi nap keretében, ezzel is jelezve, hogy a világbajnokság után a sportlétesítmény egy része, valamint a körülötte található park megnyílik majd minden kikapcsolódni vagy sportolni vágyó előtt.

A stadion alapüzemmódban 15 ezer férőhelyes, azonban mivel a világbajnokságra mintegy 200 ország 2 000 versenyzőjét várják, erre az alkalomra egy visszabontható, ideiglenes felső lelátó is készült, amivel összesen 35 ezer férőhelyesre bővül a létesítmény. Ekkora méretű és jelentőségű épület esetében elengedhetetlen a folyamatos és biztos villamos energiaellátás.

Az elektromos rendszerek zökkenőmentes működésének és az üzemzavarok kockázatának csökkentése érdekében a Siemens Zrt. nagy megbízhatóságú energiaelosztási berendezései kerültek a létesítménybe. A vállalat biztosítja a stadion komplett középfeszültségű energiaelosztási rendszerét 8DJH kapcsolóberendezésekkel, továbbá a kisfeszültségű hálózat fő- és alelosztóit, SIVACON S8 és S4, valamint Alpha berendezésekkel. Emellett az üzemállapotkapcsolók és a tűztabló vezérlését is Siemens-technológia segíti.

A Siemens Zrt. energiaelosztási megoldásait, a Nemzeti Atlétikai Központ mellett, több jelentős sportlétesítményben használják országszerte. 

www.siemens.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek