Digitális NZM megszakító az Eatontól

2021. március 11., csütörtök, 09:24

Címkék: eaton energia energiagazdálkodás energiamenedzsment Ethernet megszakító modbus PROFIBUS

Az Eaton energiagazdálkodási vállalat bevezeti kisfeszültségű NZM megszakítójának következő generációját. Az új eszközt lényegesen könnyebb telepíteni és működtetni – hála a Power Xpert Release (PXR) technológiának, amely növeli a csatlakoztathatóságot, és az integrált mérési funkciók széles skáláját teszi lehetővé. Ennek eredményeképpen a gépgyártók és a rendszerintegrátorok kisebb telepítési költségekkel számolhatnak. Ugyanakkor az olyan további funkciók, mint az integrált ARMS (Arcflash Reduction Maintenance SystemTM / Ívzárlat-csökkentő karbantartási üzemmód) vagy a zóna-szelektivitás, a szabványban előírtnál nagyobb fokú védelmet biztosítanak emberek és gépek számára.

A PXR technológiának köszönhetően a kezelőszemélyzet egy egyszerű USB-kapcsolaton keresztül bármelyik laptopról kommunikálhat a kioldóegységgel. Az Power Xpert Protection Manager (PXPM) szoftver megkönnyíti az információk elérését, a beállítások módosítását vagy a kapcsolóberendezés védelmi funkcióinak felügyeletét. Így külső tesztelő berendezés nélkül is ellenőrizni lehet a védelmi paraméterek konfigurációját, a belső működését, illetve azt, hogy megfelelően van-e csatlakoztatva az eszköz a kioldóegységhez. Ezenkívül a szoftver segítségével bármekkora áramerősség szimulálható, és a kioldási idők automatikusan összehasonlíthatók a kiválasztott kioldási görbével. A szoftver rögzíti az összes teszteredményt és időbélyeggel látja el azokat, mely kinyomtatható. Egy élettartam kijelző mutatja az eszköz megfelelő időben történő cseréjét egy prediktív karbantartás keretében. Mindegyik digitális NZM eszköz rendelkezik egy bővített eseménynaplóval, melyben akár 200 bejegyzés is rögzíthető.

Számos kompakt megszakító rendelkezik egy előre telepített precíz energiamérő funkcióval. Ez 0,5%-os pontossággal méri az áramerősséget és a feszültséget. Ennek köszönhetően a készülék megfelel az 1-es pontossági osztálynak az IEC 61577-12 szabvány szerint, mely pontos energiafogyasztási adatokat szolgáltat az energiagazdálkodási célokra. Az üzemeltetők az összes adatot továbbítani tudják a beépített Modbus-on, vagy egy Profibus, illetve Ethernet modulon keresztül. A készüléket jelszó védi az illetéktelen módosításoktól.

A maximális személyi védelem biztosítására, például a karbantartó személyzet számára minden NZM kompakt megszakítóhoz választható az Eaton ARMS rendszere. A kioldási idő csökkentésével a rendszer egyidejűleg minimalizálja az ívzárlat által kibocsátott energiát. Ha az Arcon rendszert hozzáadjuk, akkor bármelyik ív teljesen kioldható 2 ms-on belül. Az integrált zóna-szelektivitás (ZSI) segít létrehozni egy hierarchikus szelektivitást a telepített energiaelosztásban. "A ZSI korlátozza a hibák hatásait a készülékekre nézve, melyek közvetlenül érintettek, ami azt jelenti, hogy az érintetlen gépeket vagy területeket nem kell leállítani. Ez növeli a teljes berendezés elérhetőségét" – jegyezte meg Daniel Jansen, az Eaton kompakt megszakítók termékcsaládjának termékmenedzsere.

Az NZM kompakt megszakítók számos különböző változatban kaphatók 1600 A-ig: alapfunkcióval (AX), kiterjesztett funkcióval (MX, VX) és csúcskategóriás változat energiaméréssel (PX, PMX). Annak érdekében, hogy a tervezők költséghatékonyabb berendezéseket tervezhessenek, az Eaton egy újabb változatot is kínál, amelynek névleges zárlati megszakítóképessége 70 kA. Ezenkívül a túlterhelés esetén elérhető kioldás beállítási tartományát kiterjesztették a névleges áram 40%-a és 100%-a közé. Mindezen kiegészítő funkció ellenére a készülék mérete megegyezik az előző generáció méreteivel.

www.eaton.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek