IT

A konténerek a vállalati alkalmazások jól variálható építőkockái

A szervezeteknek rugalmasan és gyorsan kell reagálniuk az ügyfelek folyamatosan változó igényeire és a piaci trendekre, ha üzletileg sikeresek akarnak maradni. Ezért kulcsfontosságú számukra, hogy szoftvereik mindig a legújabb funkciókat nyújtsák, amelyekre a felhasználóknak szükségük lehet. A SUSE szakértői szerint a szoftverfejlesztők gyorsan és megfelelő színvonalon szolgálhatják ki ezeket az igényeket, ha a konténertechnológia segítségével fejlesztik az alkalmazásokat, illetve egészítik ki azokat új funkciókkal. A konténerek ugyanis jól variálható építőkockaként működnek, így biztosítják a kellő szabadságot. A kezelésükhöz viszont megfelelő háttérre is szükség van.

2024-ben a kvantumszámítástechnika lehet az új mesterséges intelligencia

2023 kihívásokban és innovációkban gazdag év volt, jelentős változások zajlottak a technológiai környezetben. Sokak számára a tavalyi év a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás éve volt, robbanásszerűen nőtt például a ChatGPT és a BardAI platformok népszerűsége. A vállalatok világszerte elkezdték mérlegelni a hibrid és a távoli munkavégzés hosszú távú életképességét, foglalkoztak a távoli együttműködés, a produktivitás és a kiberbiztonság kérdéseivel. De vajon mit hoz 2024 a technológiában? A Kingston Technology iparági szakértők segítségével járja körbe, milyen változásokra, trendekre és hatásokra számíthatunk 2024-ben. A szakértők előrejelzései a kiterjesztett valóság (AR), a virtuális valóság (VR), a mesterséges intelligencia (MI), a dolgok internete (IoT), a kiberbűnözés és a hibrid munkavégzés területeit érintik.

Kvantumszámítógép-vezérlők fejlesztésébe száll be a Siemens

Extrém hidegben működő, kriogén felvezetők fejlesztésére kötött partnerséget a Siemens, a sureCore és a Semiwise.

A HMS Networks megjelentette a Raspberry Pi adapterkártyát – tovább egyszerűsítve az Anybus CompactCom integrálását

A HMS Networks piacra dobta a Raspberry Pi adapterkártyát, ami egyszerűsített módszert kínál az ipari eszközgyártók számára az Anybus CompactCom kommunikációs interfész tesztelésére és értékelésére.

A Schneider Electric az ipar jövőjét formáló Hailo-8 kompakt MI-processzorral turbózza fel megoldásait

A mesterséges intelligencia kínálta előnyök ipari automatizálási megoldásokban történő még jobb kihasználását teszi lehetővé a Schneider Electric és a Hailo Technologies között létrejött technológiai együttműködés. A kooperáció révén többek között az ipari képalkotás, a minőség-ellenőrzés és a selejt csökkentése terén nyílnak meg új lehetőségek.

Más kárán (gépi) tanul az okos alkalmazásbiztonsági tesztelő

A vállalatok busás árat fizethetnek, ha akár csak egyetlen olyan szoftvert is igénybe vesznek, amely a kiberbűnözők által kihasználható sebezhetőséget tartalmaz. Hiszen ezen keresztül a rosszindulatú támadók akár a teljes rendszerükhöz hozzáférhetnek, és komoly károkat okozhatnak. A sérülékenységek azonosítása, rangsorolása és javítása azonban komoly szakértelmet és erőfeszítéseket igényel. A Micro Focus speciális megoldása anonimizált adatok és gépi tanulás segítségével teszi lehetővé, hogy a vállalatok egy kiterjedt közösség tapasztalataira alapozva tudják megkeresni és fontossági sorrendben javítani a hibákat.

Modern hozzáférésekkel a hagyományos hosztrendszerek védelméért

Sok helyen még mindig nem engedik el a hagyományos üzleti alkalmazásokat és az alattuk futó hosztrendszereket, és inkább megpróbálják egyesíteni a régi és új technológiákat, hogy a maximumot hozzák ki mindkettőből. Ez azonban fontos biztonsági problémákat is felvet, amelyeket orvosolni kell. A Micro Focus szakértői szerint a kockázatok csökkentéséhez a kulcsot a hozzáférések modernizálása jelenti.

A közelgő PSD3 szigorít a csalásmegelőzés terén

Az Európai Unió illetékes szervei már dolgoznak a PSD3 tervezeten, amely finomhangolja a lakossági pénzforgalomra vonatkozó korábbi szabályozásokat. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői szerint az érintett szervezeteknek már most érdemes figyelemmel kísérni a változásokat, és elkezdeni a felkészülést a várható módosításokra, különös tekintettel a kibertérben jelentkező kockázatok kezelésére.

Opcionális helyett kötelező: zero trust az adatvédelemben

A vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik az adatvédelem terén, ezért a zero trust megközelítés ma már szinte kötelező elemmé vált a kockázatok minimalizálása érdekében. Ám a szigorú ellenőrzést megkövetelő koncepció alkalmazása során a szervezetek gyakran ütköznek nehézségekbe. A Micro Focus szakértői szerint a kihívásokat a kapcsolódó folyamatok automatizálása orvosolja, a védelemre szoruló adatok rendszerezésétől kezdve a hozzáférések kiosztásán és felülvizsgálatán át a kockázatok értékeléséig.

Átfogó biztonság 5 lépésben a felhőnatív technológiák korában

Egyre több vállalat vesz igénybe felhőnatív technológiát, amelyek segítségével rugalmasabbá és hatékonyabbá tudja tenni működését. Ezzel együtt azonban a kiberbiztonsági fenyegetések száma is nő, mivel az új technológiák újabb támadási felületet is jelentenek. A SUSE szakértői szerint ahhoz, hogy a szervezetek kiérdemeljék és megőrizzék ügyfeleik bizalmát, és biztonságban tudják az érzékeny adatokat, átfogó biztonsági megközelítést kell alkalmazniuk a felhőnatív megoldások használatánál, amely kiterjed a kockázatok értékelésére, az átfogó biztonsági terv és a megfelelő technológiák alkalmazására, a folyamatos nyomon követésre és a biztonsági kultúra ápolására.

Az adatközpontok új korszakát hozza el a STACK és a Schneider Electric együttműködése

Olaszország első, TIER 4* minősítésű adatközpontját hozta létre Milánóban a STACK Infrastructure a Schneider Electric berendezéseit és alkalmazásait is felhasználva. Az új létesítmény EcoStruxure által működtetett épületirányítási rendszere összekapcsolódik az adatközpont elektromos, gépészeti és egyéb kritikus rendszereivel, segítve az energiafogyasztás felügyeletét, automatizálását és csökkentését.

Az MI támogatására optimalizált adatközpontok kialakításához nyújt segítséget a Schneider Electric

A következő években látványosan nő az adatközpontok mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokhoz köthető terhelése, ami egyben az ilyen létesítmények energiaigényének bővülésével is jár. A Schneider Electric új útmutatója segítséget nyújt az adatközpontok üzemeltetőinek ahhoz, hogy az MI-hez köthető igények kiszolgálására optimalizált infrastruktúrát alakítsanak ki.

Előrendelhető a legújabb Raspberry Pi 5 a Farnellnél

Érkezik és előrendelhető a gyorsabb és erősebb, javított CPU és GPU teljesítménnyel, kamerával, kijelzővel és USB interfésszel rendelkező Raspberry Pi 5.

Egyre egyszerűbb a jelszómentesség, de sok múlik a bevezetésén

A biztonsági szakértők évtizedek óta jövendölik a „jelszómentes jövőt”, amely a jelek szerint már valóban a küszöbön áll. A FIDO 2 szabvány terjedésével ugyanis hamarosan tényleg búcsút inthetünk végre a jelszavaknak. A jól ismert azonosítási módszer olcsó és egyszerű, ám egyúttal nagy támadási felületet is nyújt a kiberbűnözőknek: az adatlopási incidensek közel felénél ugyanis feltört hitelesítési adatokkal jutnak be a vállalatok rendszereibe. A Micro Focus szakértői szerint a vállalatoknak érdemes minél hamarabb bevezetniük a jelszómentes azonosítást, és emellett ajánlott egy dedikált hitelesítési keretrendszert igénybe venniük ahhoz, hogy egységesen tudják kezelni a régi és új típusú azonosítási technológiáikat.

6 érv, amiért a cégeknek megéri adatközponti meghajtót használni

Ezt a Microsoft például vízalatti létesítményekkel igyekszik orvosolni, de ezt nem minden cég teheti meg. A szerverek energiahatékonyabb működéséhez többek között az adattárolók is jelentősen hozzájárulhatnak, ha a vállalatok a rendszerüknek megfelelő megoldásokat választanak. Ám a cégek sok esetben még mindig az átlagfelhasználóknak szánt kliensmeghajtók vagy a merevlemezek mellett döntenek, amelyek a Kingston Technology szakemberei szerint nem felelnek meg az ideális IT-infrastruktúra követelményeinek. A memória- és tárológyártó az alábbiakban 6 érvet sorakoztat fel amellett, hogy a szervezetek miért járnak jobban az adatközponti SSD-kkel.

Új Arduino UNO R4 nyílt forráskódú elektronikai platform a Farnell kínálatában

Az új Arduino UNO R4 két változatban érhető el, ami soha nem látott teljesítményt és új lehetőségeket kínál mind a gyártói közösség, mind a professzionális tervezők számára.

Hibrid megoldások a felhőtlen és felhős igényekhez

Hódít a hibrid: a fejlesztések felgyorsításához egyre több vállalat vesz igénybe felhőszolgáltatásokat, ám emellett továbbra is használja saját adatközpontját is. Ezért a cégeknek olyan megoldásokra van szükségük, amelyek megfelelően támogatják ezeket a hibrid megközelítéseket. A SUSE szakértői a fejlett konténerfelügyeleti eszközöket javasolják erre a célra, amelyekkel a vállalatok egyszerűen kezelhetik a konténerizált felhőnatív szolgáltatásokat a felhőben és a helyszínen egyaránt.

Nagyágyúkkal összefogva zöldíti a chipgyártást a Schneider Electric

Az Intellel és az Applied Materials Inc.-el összefogva indította el a Schneider Electric úgynevezett Catalyze programját, melynek célja a félvezetőgyártáshoz kapcsolódó ellátási láncok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. Az új kezdeményezés résztvevői arra ösztönzik a szektor szereplőit, hogy tegyék fenntarthatóbbá tevékenységüket, első lépésként fokozva a megújuló forrásból származó energia arányát az energiamixen belül.

Már elérhető az új Arduino Pro Portenta C33 SBC a Farnell kínálatában

A költséghatékony és nagy teljesítményű modul mindenki számára elérhetővé teszi az IoT automatizálást ipari minőségben és garantált biztonsággal.

Mesterséges intelligencia: az érme két oldala a belső fenyegetésekben

A mesterséges intelligencia (MI) a legújabb fegyver a macska-egér harcban a kiberbűnözők és az IT-biztonsági szakemberek között. A rosszindulatú támadók még rafináltabb módszereket eszelhetnek ki a segítségével arra, hogy betörjenek a cégek rendszereibe. Ugyanakkor a fejlett megoldások a védekezésben is jelentős előnyöket biztosíthatnak. A Micro Focus szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy az MI páratlan gyorsasággal képes óriási mennyiségű esemény között is kiszúrni a gyanús tevékenységeket, és ezzel súlyos pénzeket spórolhat meg a vállalatoknak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek