IT

Automatizált személyi testőrt minden adat mellé!

Meredeken nő a kiberbiztonsági incidensek száma, miközben a vállalatokra vonatkozó előírások is egyre szigorúbbak lesznek. Ezért a szervezeteknek erős védelmet kell biztosítaniuk érzékeny adataik számára, ami rendkívül összetett feladat, hiszen azok nem egy adott helyen találhatók a cégek rendszereiben, hanem elszórtan. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy teljesen más módszerekkel kell gondoskodni a strukturálatlan információk és az adatbázisokban tárolt tételek biztonságáról. A Micro Focus szakértői szerint érdemes olyan integrált platformot választani, amely automatikusan biztosítja az adatok feltérképezését, illetve osztályozását, és adattípustól függetlenül lehetőséget kínál a leghatékonyabb védelemre.

Még lehet regisztrálni a berlini SUSECON-ra!

Idén június 17. és 19. között rendezik meg a SUSE éves konferenciáját, ahol a szakértők a vállalati informatika legfontosabb trendjei mentén mutatják be a legjobb gyakorlatokat, a legfrissebb fejlesztéseket és hasznos tapasztalataikat több mint 100 előadás keretében. Többek között a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, az open source és konténermegoldások, az edge és a felhőkörnyezetek szerepelnek a témák között.

Italtronic készülékházak – megoldás bármely alkalmazáshoz

Az univerzális házakat különféle alkalmazásokhoz használják - a középiskolai és egyetemi projektektől a prototípusokig, sőt akár professzionális felhasználásig. Ezeket a megoldásokat gyakran az olyan elektronikára szakosodott gyártók alkalmazzák, akik nem rendelkeznek műanyag fröccsöntő létesítménnyel. Az olyan alkalmazások szabványosításának köszönhetően, mint az elektromos berendezések az építőiparban vagy a fali panelek a gyárakban, az univerzális szekrények egyedi, magasan specializált és személyre szabott eszközök gyártásához használhatók, amelyek könnyen felszerelhetők egy kapcsoló- vagy vezérlőszekrénybe.

Premier a Hannover Messe kiállításon

A Softing Industrial a Hannover Messe 2024 kiállításon mutatta be az új edgeGate átjárót – egy karbantartást nem igénylő hardvermegoldást a termelési adatok PLC- és CNC-vezérlőkről a peremhálózati- és felhőalapú környezetekbe történő átvitelére.

Edge megoldásokkal a költséghatékony innovációért

A vállalatok számára kiemelkedő innovációs és költségcsökkentési lehetőség rejlik abban, ha megfelelően ki tudják használni az edge technológiákat, és a keletkezésük helyszínén képesek hasznosítani az adatokat. A peremhálózatokon azonban szűkösek az erőforrások, nem áll rendelkezésre helyszíni támogatás, és nehézkes a skálázás. A SUSE szakértőinek tapasztalatai szerint a kihívások leküzdésében hasznos segítség lehet egy edge környezetekre optimalizált portfólió, amely a megfelelő operációs rendszert, felügyeleti eszközöket és biztonsági megoldásokat mind magában foglalja.

Az NVIDIA és a Schneider Electric összefogásával léphet szintet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

Az Emerson új kompakt, robusztus PC-je, amely az ipari Floor to Cloud összekapcsolására készült

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

Egyesült erővel

A HMS Networks és a Red Lion Controls egy erősebb kínálat érdekében egyesíti erőit az ipari infokommunikációs technológiában.

A Quectel LC76G GNSS modul új szintre emelte a helymeghatározás pontosságát

A Quectel erőteljes LC76G GNSS modulja támogatja a GPS, GLONASS, BDS, Galileo és QZSS egyidejű vételét. Kompatibilis a Quectel L76 és L76-LB modulokkal, így zökkenőmentesen integrálhatók az IoT-projektjeibe. Fedezze fel az SOS electronic raktárkészletét, ahol mindig elérhető az Ön IoT-igényeihez!

Tavaszi akciók a 3DCONNEXION termékekre

A 3Dconnexion több mint 20 éve gyárt olyan eszközöket, amelyek célja a 3D és CAD programokban dolgozó tervezők, építészek és művészek komfortérzetének és hatékonyságának javítása.

Generatív vs prediktív: hogyan alakítja át a kétféle MI a szoftverfejlesztést?

Napjainkban rengeteg szó esik a generatív mesterséges intelligenciáról. Mióta hozzáférhetővé vált a nagyközönség számára a ChatGPT, szinte bárki első kézből tapasztalhatja meg, mire képes a technológia, és milyen gyökeres változásokat hozhat akár az üzleti életben. A prediktív MI ugyanakkor szintén rengeteg hasznos előnyt kínál a vállalatok számára a részletes előrejelzéseken keresztül. A Micro Focus szakértői szerint mindkettőnek megvan a maga helye a különböző céges felhasználási területeken. A szoftverfejlesztésben például a generatív MI a minőségbiztosítási tesztek létrehozásában és a folyamatok átlátásában segít, míg a prediktív MI a projektek tervezését és nyomon követését támogatja hatékonyan.

A konténerek a vállalati alkalmazások jól variálható építőkockái

A szervezeteknek rugalmasan és gyorsan kell reagálniuk az ügyfelek folyamatosan változó igényeire és a piaci trendekre, ha üzletileg sikeresek akarnak maradni. Ezért kulcsfontosságú számukra, hogy szoftvereik mindig a legújabb funkciókat nyújtsák, amelyekre a felhasználóknak szükségük lehet. A SUSE szakértői szerint a szoftverfejlesztők gyorsan és megfelelő színvonalon szolgálhatják ki ezeket az igényeket, ha a konténertechnológia segítségével fejlesztik az alkalmazásokat, illetve egészítik ki azokat új funkciókkal. A konténerek ugyanis jól variálható építőkockaként működnek, így biztosítják a kellő szabadságot. A kezelésükhöz viszont megfelelő háttérre is szükség van.

2024-ben a kvantumszámítástechnika lehet az új mesterséges intelligencia

2023 kihívásokban és innovációkban gazdag év volt, jelentős változások zajlottak a technológiai környezetben. Sokak számára a tavalyi év a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás éve volt, robbanásszerűen nőtt például a ChatGPT és a BardAI platformok népszerűsége. A vállalatok világszerte elkezdték mérlegelni a hibrid és a távoli munkavégzés hosszú távú életképességét, foglalkoztak a távoli együttműködés, a produktivitás és a kiberbiztonság kérdéseivel. De vajon mit hoz 2024 a technológiában? A Kingston Technology iparági szakértők segítségével járja körbe, milyen változásokra, trendekre és hatásokra számíthatunk 2024-ben. A szakértők előrejelzései a kiterjesztett valóság (AR), a virtuális valóság (VR), a mesterséges intelligencia (MI), a dolgok internete (IoT), a kiberbűnözés és a hibrid munkavégzés területeit érintik.

Kvantumszámítógép-vezérlők fejlesztésébe száll be a Siemens

Extrém hidegben működő, kriogén felvezetők fejlesztésére kötött partnerséget a Siemens, a sureCore és a Semiwise.

A HMS Networks megjelentette a Raspberry Pi adapterkártyát – tovább egyszerűsítve az Anybus CompactCom integrálását

A HMS Networks piacra dobta a Raspberry Pi adapterkártyát, ami egyszerűsített módszert kínál az ipari eszközgyártók számára az Anybus CompactCom kommunikációs interfész tesztelésére és értékelésére.

A Schneider Electric az ipar jövőjét formáló Hailo-8 kompakt MI-processzorral turbózza fel megoldásait

A mesterséges intelligencia kínálta előnyök ipari automatizálási megoldásokban történő még jobb kihasználását teszi lehetővé a Schneider Electric és a Hailo Technologies között létrejött technológiai együttműködés. A kooperáció révén többek között az ipari képalkotás, a minőség-ellenőrzés és a selejt csökkentése terén nyílnak meg új lehetőségek.

Más kárán (gépi) tanul az okos alkalmazásbiztonsági tesztelő

A vállalatok busás árat fizethetnek, ha akár csak egyetlen olyan szoftvert is igénybe vesznek, amely a kiberbűnözők által kihasználható sebezhetőséget tartalmaz. Hiszen ezen keresztül a rosszindulatú támadók akár a teljes rendszerükhöz hozzáférhetnek, és komoly károkat okozhatnak. A sérülékenységek azonosítása, rangsorolása és javítása azonban komoly szakértelmet és erőfeszítéseket igényel. A Micro Focus speciális megoldása anonimizált adatok és gépi tanulás segítségével teszi lehetővé, hogy a vállalatok egy kiterjedt közösség tapasztalataira alapozva tudják megkeresni és fontossági sorrendben javítani a hibákat.

Modern hozzáférésekkel a hagyományos hosztrendszerek védelméért

Sok helyen még mindig nem engedik el a hagyományos üzleti alkalmazásokat és az alattuk futó hosztrendszereket, és inkább megpróbálják egyesíteni a régi és új technológiákat, hogy a maximumot hozzák ki mindkettőből. Ez azonban fontos biztonsági problémákat is felvet, amelyeket orvosolni kell. A Micro Focus szakértői szerint a kockázatok csökkentéséhez a kulcsot a hozzáférések modernizálása jelenti.

A közelgő PSD3 szigorít a csalásmegelőzés terén

Az Európai Unió illetékes szervei már dolgoznak a PSD3 tervezeten, amely finomhangolja a lakossági pénzforgalomra vonatkozó korábbi szabályozásokat. A BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat szakértői szerint az érintett szervezeteknek már most érdemes figyelemmel kísérni a változásokat, és elkezdeni a felkészülést a várható módosításokra, különös tekintettel a kibertérben jelentkező kockázatok kezelésére.

Opcionális helyett kötelező: zero trust az adatvédelemben

A vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik az adatvédelem terén, ezért a zero trust megközelítés ma már szinte kötelező elemmé vált a kockázatok minimalizálása érdekében. Ám a szigorú ellenőrzést megkövetelő koncepció alkalmazása során a szervezetek gyakran ütköznek nehézségekbe. A Micro Focus szakértői szerint a kihívásokat a kapcsolódó folyamatok automatizálása orvosolja, a védelemre szoruló adatok rendszerezésétől kezdve a hozzáférések kiosztásán és felülvizsgálatán át a kockázatok értékeléséig.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek