A Schneider Electric és a BitSight együtt védi az ipari felhasználókat a kiberbűnözőktől

2023. január 12., csütörtök, 09:56

Címkék: IT IT infrastruktúra IT menedzsment kiberbiztonság kiberbűnözés Schneider Electric

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Schneider Electric és a BitSight, a két cég célja, hogy a maga nemében egyedülálló globális kockázatokat azonosító és fenyegetést felderítő megoldásokat fejlesszenek ki az ipari felhasználók kibervédelmének biztosítására.

Az elmúlt években a kiberbűnözők egyre nagyobb figyelmet fordítottak az ipari és termelő rendszerekre és nőtt az ezeket érintő támadások száma. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat és a kibertérből érkező kockázatok felderítésében és kezelésében élen járó BitSight, egyaránt fontos lépésnek tekintik partnerségüket, amely sokat segíthet a partnereik és ügyfeleik biztonságának és ellenálló képességének javításában azáltal, hogy gyorsabban és pontosabb információk állnak majd rendelkezésre az OT (Operational Technology) rendszerek sebezhetőségeiről.

Az együttműködés révén egyesülnek a Schneider Electric OT protokollok és rendszerek területén szerzett mélyreható ismeretei a BitSight sérülékenységek felismerésében és -kezelésében szerzett átfogó tudásával. A két cég közötti kooperáció célja az ipari biztonság megerősítése és nagyobb átláthatóság biztosítása az ipari infrastruktúrákban és vezérlőrendszerekben (ICS) használt, kiberbiztonsági fenyegetéseknek kitett eszközök tekintetében. 

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Schneider Electric vállalattal együttműködhetünk ebben a különösen fontos kezdeményezésben az internetre csatlakoztatott OT-rendszerek kiberkockázatainak jobb kezelése érdekében. Mind a BitSight, mind a Schneider Electric osztozik abban a küldetésben, hogy a digitális gazdaságba vetett bizalmat a kiberbiztonság javításával minden iparágban megteremtsék. Az OT-rendszerek gyakran kiszolgáltatottak és sebezhetőek a támadókkal szemben, akik a csatlakoztatott eszközökön és a hálózatokon keresztül tudják kihasználni a hibáikat. A jövőben a partnerség révén proaktívan kezelhetjük ezt a kockázatot, hiszen kibővítjük lehetőségeinket, így jobban felismerjük majd a kockázatot jelentő ipari infrastruktúrákat és vezérlőrendszereket, ezáltal pedig segíteni tudjuk ügyfeleinket az üzleti ellenálló képességük javításában" - mondta el Stephen Boyer, a BitSight társalapítója és technológiai igazgatója.

"A BitSight által gyűjtött adatokat és átfogó tudást hasznosítva a Schneider Electric képes lesz felderíteni az OT-rendszereket érintő fenyegetéseket. Ezáltal időben tudjuk tájékoztatni azokat az ügyfeleket, akiknek eszközei kockázatokat rejtenek vagy nem biztonságos az internet kapcsolatuk, és velük együtt tudunk dolgozni a problémák kijavításán” – fűzte hozzá Christophe Blassiau, a Schneider Electric kiberbiztonsági részlegéért felelő alelnöke és globális informatikai biztonsági vezetője. 

www.se.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek