Az element14 közösség a Sci-Pi Tervezési Kihívással ünnepelte a Pi-napot

2023. március 14., kedd, 21:20

Címkék: díj Farnell Raspberry Pi Raspberry Pi B+ tervezés tervezési verseny

Az element14 közösség arra kér minden mérnököt és gyártót, hogy a Raspberry Pi segítségével támogassa a tudósokat kísérleteik elvégzésében.

Az element14 közösség a Pi-napot a Sci-Pi Tervezési Kihívással ünnepli, és arra ösztönzi a gyártókból, tervezőkből és mérnökökből álló közösséget, hogy kreatívan oldják meg a tudósok és laboratóriumok előtt álló problémákat a Raspberry Pi használatával.

„A Raspberry Pi egyike volt közösségünk legkreatívabb projektjeinek – mondta Dianne Kibbey, az element14 közösségi médiájának globális vezetője. – A Pi-nap megünnepléséhez indítottuk el a Sci-Pi Tervezési Kihívást, hogy közösségünk számára teret biztosítsunk az innovációra, és segítsünk a tudósoknak megoldani a kísérletekben felmerülő problémákat.”

A kiválasztást követően a 25 szponzorált résztvevő mindegyike ingyenes kihívó készletet kap, amely egy, a projektjeikbe beépíthető Raspberry Pi 4 Model B-t is tartalmaz. A Raspberry Pi 4 Model B a népszerű Raspberry Pi számítógépek legújabb modellje. Az előző generációs Raspberry Pi 3 Model B+ modellhez képest úttörő mértékben növeli a processzor sebességét, a multimédiás teljesítményt, a memóriát és a csatlakoztathatóságot. Főbb jellemzői: Broadcom BCM2711, négymagos Cortex-A72 (ARM v8) 64 bites 1,5 GHz-es SoC, 4 GB LPDDR4 SDRAM, True Gigabit Ethernet és 2 Micro HDMI port, amelyek akár 4K 60 Hz-es videót is támogatnak.

A Raspberry Pi 4 Model B mellett a kihívók bármilyen más Raspberry Pi terméket is használhatnak a Raspberry Pi családból.

A kihívásban létrehozott tervek a tudósok kísérleteinek támogatását szolgálják. Potenciális projektpéldák:

  • A Raspberry Pi használata nyílt forráskódú naplózási rendszerként;
  • Raspberry Pi otthoni labor építése;
  • Távoli kísérletek lebonyolítása alacsony költségű számítógépen;
  • A Raspberry Pi használata IoT-felület létrehozására a kevésbé korszerű laboratóriumi berendezésekhez.

A jelentkezés már megnyílt, és április 15-én zárul. A kihívókat április 21-én választják ki. Minden résztvevő, aki legalább öt blogbejegyzést létrehoz, egy precíziós csavarhúzó készletet kap. A második helyezett egy 4K digitális mikroszkóp készlettel, a győztes pedig egy 2000 dollár értékű High Definition Automatically Tracking Telescope-pal gazdagodik. A nyerteseket 2023 júniusában hirdetjük ki.

További információ: https://community.element14.com/scipi

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek