Az új BeagleConnect™ és BeaglePlay® SBC már elérhető a Farnell kínálatában

2023. március 08., szerda, 16:45

Címkék: e-kereskedelem Farnell fejlesztő IT IT infrastruktúra IT menedzsment kód

A BeagleBoard.org® legújabb egykártyás számítógépei csökkentik és leegyszerűsítik a felhasználók általi mikrokontroller-kódok fejlesztését, valamint gyors prototípuskészítést tesznek lehtővé vezetékezés nélkül

A Farnell kínálatában globálisan elérhetővé vált két új BeagleBoard.org® fejlesztői panel, a BeagleConnect™ Freedom és a BeaglePlay®. A BeaglePlay egy nyílt forráskódú egykártyás számítógép(SBC), amit arra terveztek, hogy leegyszerűsítse az érzékelők, működtetők, indikátorok, emberi interfészek és csatlakozási folyamatok hozzáadását egy megbízható beágyazott rendszerhez.

A BeaglePlay interfészek és a feldolgozási teljesítmény ideálissá teszi azt számos rendszer támogatásához. Beépített vezetékes és vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, beleértve az innovatív egypáros Ethernet és Sub-GHz vezeték nélküli opciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy több ezer opcióval rendelkező érzékelő- és prototípus-rendszerek széles választékához csatlakozzon. Kiváló választás azon korai alkalmazók számára, akik egyszerűsített Linux-élményre vágynak, amelyet anélkül bővíthetnek, hogy meg kellene tanulniuk olvasni a kapcsolási rajzokat.

A BeaglePlay különféle alkalmazásokban használható, beleértve a kiskereskedelmi és POS automatizálást, a gépi látást, az orvosi berendezéseket, az intelligens épületeket, a peremhálózati AI-t és még sok mást.

A legfontosabb jellemzők a következők:

 • Nagy teljesítményű, 64 bites, négymagos processzor;
 • A HDMI Type-A akár Full-HD/1080P-t is támogat 24 bites RGB-vel
 • Innovatív csatlakozási lehetőségek, beleértve a Wi-Fi-t, a Gigabit Ethernetet, a sub-GHz-es vezeték nélküli kommunikációt és az egypáros Ethernetet adatvonalon keresztüli tápellátással.
 • Kompatibilitás 1 000 kész kiegészítővel és testreszabott Debian Linux-képpel, egyszerű bővítés és testre szabás a kamerákhoz és érintőképernyős kijelzőkhöz mellékelt szalagkábel csatlakozásokkal, valamint egy aljzat a valós idejű akkumulátoros használathoz.
 • Ideális ember-gép (HMI) interfész kialakításához.
 • A versenyképes ár és a felhasználóbarát kialakítás pozitív fejlesztési élményt nyújt a felhasználók számára.

A BeaglePlay hasznos fejlesztői platform a BeagleConnect Freedom Zephyr-alapú alkalmazások létrehozásához.

A BeagleConnect Freedom a BeagleBoard.org által kifejlesztett nyílt hardveres vezeték nélküli platform, amely a TI CC1352P7 mikrokontroller köré épül, és támogatja a 2,4 GHz-es, valamint a nagy hatótávolságú, kis fogyasztású, 1 GHz-es vezeték nélküli protokollokat is.

A BeagleConnect Freedom a következőket tartalmazza:

 • Az IoT-alkalmazások gyors prototípus-készítése, a hardverkompatibilitás felgyorsítása több mint 1000 mikroBUS™ kiegészítő érzékelővel, aktuátorral, indikátorral, valamint további csatlakozási és tárolási lehetőségek;
 • Szoftvertámogatás a Zephyr méretezhető és moduláris, valós idejű operációs rendszert használva, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy a megoldást egyéni igényeikre szabják.
 • MSP430F5503 az USB-UART funkcióhoz, ezenkívül hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőt, fényérzékelőt, SPI vakut, akkumulátortöltőt, hangjelzőt, LED-eket és JTAG-csatlakozásokat tartalmaz, hogy átfogó megoldást nyújtson az IoT-fejlesztéshez és prototípus-készítéshez.
 • A TI CC1352P7 mikrokontroller (MCU) 48 MHz-es Arm Cortex-M4F processzort, 704 KB Flash memóriát, 256 KB ROM-ot, 8 KB gyorsítótár SRAM-ot, 144 KB ultra-alacsony szivárgású SRAM-ot és OTA-képességet tartalmaz. Ez az MCU rugalmas támogatást biztosít számos különböző protokollhoz és sávhoz, így sokféle kommunikációs követelményhez alkalmas.
 • Gyors prototípus készítés vezetékezés nélkül, a mikroBUS szabvány felhasználásával, amely kellően rugalmasan szinte bármilyen ismert érzékelőhöz vagy kijelzőhöz csatlakoztatható több száz rendelkezésre álló eszközzel.
 • Teljes testre szabás lehetséges.

A BeagleConnect Freedom leegyszerűsíti a gyors prototípus-készítési folyamatot azáltal, hogy kiküszöböli a felhasználók számára a mikrokontroller kódok fejlesztésének vagy felhasználói tér-illesztőprogramok használatának szükségességét. A BeaglePlay által üzemeltetett kernel-illesztőprogramokkal és az együttműködési támogatási kóddal nincs szükség az érzékelő interfész példáinak kivágására és beillesztésére. A Linux-rendszermag rendelkezik a szükséges intelligenciával a különféle külső eszközökkel való interakcióhoz, így a felhasználóknak nem kell kiterjedt mikrokontroller kódkönyvtárakra hagyatkozniuk. A felhasználók számos eszközt integrálhatnak kód írása nélkül, és még a szükséges automatizálási kód is egyszerű lehet. Kevesebb idő a bonyolult kódírásra és több idő az ötletek tesztelésére!

A BeagleConnect karbantartása is egyszerű, mivel a szoftverkódbázis nincs testreszabva semmilyen konkrét hálózati eszközkonfigurációhoz. Ez azt jelenti, hogy a kódbázis minden felhasználó által fejleszthető. Sőt, a BeagleConnect firmware forráskódja a Zephyr Project előtt kerül beküldésre, növelve a felhasználói bázist, és nagyobb esélyt biztosítva a problémák vagy hibák észlelésére és megoldására.

„Nagyon örülünk, hogy a két új Beagleboard.org® panel globálisan elérhetővé vált nálunk – jelentette ki Romain Soreau, a Farnell Single Board Computing részlegének vezetője. – Ezeket a paneleket arra tervezték, hogy megfizethetőek és hozzáférhetők legyenek, lehetővé téve a hobbisták, oktatók és szakemberek számára, hogy elektronikai projektek széles skálájával kísérletezzenek és fejlesszenek, az egyszerű érzékelőktől és LED-kijelzőktől a bonyolult robotikáig és a Tárgyak Internete (IoT) rendszerekig.”

„Ezek a versenyképes árú bevezetések új korszakot jelentenek a termelékenységben a korai alkalmazók és a tapasztalt fejlesztők számára – tette hozzá hristine Long, a BeagleBoard.org ügyvezető igazgatója. – Mindannyiban profitálnak a BeagleConnect Freedom és a BeaglePlay gyorsaságából és rugalmasságából anélkül, hogy sorról-sorra írniuk kellene a kódokat.”

Az BeagleBoard.org új BeagleConnect Freedom és BeaglePlay SMC-i már raktárról elérhető a Farnell kínálatában.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek