Kompakt, nagyteljesítményű CNC DIN-sínen

A 2013-as EMO kiállításon a Beckhoff bemutatta moduláris, bővíthető CNC-csomagját

2014. január 20., hétfő, 09:36

Címkék: automatizálás CNC gépipar gyártástechnológia hajtástechnika ipari számítógépek IT TwinCAT

A PC-alapú CNC nyitottsága lehetővé teszi a felhasználók számára saját know-how-juk integrálását meglévő megoldásokba. A szoftver nagyteljesítményű CPU-kon fut, mint amilyenek például a Beckhoff CX2000 sorozatba épített, beágyazott számítógépei. A CNC-hez valamennyi elérhető mag használatára lehetőséget kínáló opció biztosítja a processzorok optimális kihasználását, és költségmegtakarítást is eredményez, hiszen az összes funkció egyetlen eszközön hajtható végre. A bővíthető hajtástechnika teszi teljessé ezt az átfogó CNC-csomagot. Az AX5000 sorozat alapfelszereltségéhez tartozó nagyteljesítményű szervomotorok mellett szervoterminálok is felszerelhetőek, mint például az egykábeles technológiát támogató EL7201-0010.

A PC-alapú vezérléssel a Beckhoff olyan nyílt vezérlési megoldást kínál, amely hardver és szoftver tekintetében is bővíthető, így a feladat bonyolultságának megfelelően minden alkalmazáshoz hozzáigazítható. Az integrált TwinCAT automatizációs szoftver univerzális eszközt ad a felhasználó kezébe, ami nagymértékben leegyszerűsíti a kezelést, és jelentős előnyökkel is jár. A nagyteljesítményű hardverek használatával, mint amilyenek például a CX2000 sorozatba beágyazott számítógépek, lehetővé válik a gép összes funkciójának integrálhatósága egyetlen platformba: a PLC, a mozgásvezérlés, a CNC, a biztonság, a méréstechnika, de még az állapotfelügyelet, az energiagazdálkodás és a szimulációk futtatásának feladatait is képes ellátni.
 

Beágyazott PC: több mag DIN-sínre szerelve

A többmagos processzorokkal felszerelt, mind erőforrások, mind ki- és bemeneti interfészek tekintetében könnyedén bővíthető számítógéppel a CX2000 sorozat tagjai nagyfokú alkalmazkodóképességet és teljesítményt biztosítanak a DIN-szabványnak megfelelő környezetben. A modulárisan bővíthető, robusztus fémházas, beágyazott PC-k háromféle CPU alapmodulra épülnek a következő típusú processzorokkal: Intel® Celeron® 1.4 GHz egymagos (CX2020), Intel® Core™ i7 1.5 GHz kétmagos (CX2030) és Intel® Core™ i7 2.1 GHz négymagos (CX2040). Ennek köszönhetően a CX2000 sorozat számítógépei akkora teljesítméntartományban mozognak, amit eddig csak az ipari számítógépek voltak képesek elérni. 
 
A Beckhoff nyílt, számítógép-vezérelt architektúrája rugalmas programozási lehetőséget biztosít

Többmagos processzortámogatás

A CX2000 sorozat többmagos processzorain alapuló funkciók, mint a PLC, CNC vagy állapotfelügyelet különböző processzormagokkal hajthatóak végre. Ennek köszönhetően az automatizációhoz teljes mértékben kihasználható ezek teljesítménye. Az „izolált magok” opció lehetővé teszi a többmagos CPU bizonyos magjainak hozzárendelését a TwinCAT-rendszerhez. Az ilyen módon izolált magok azonban láthatatlanná válnak az operációs rendszer számára. A TwinCAT 3 természetesen a feladatok dedikált processzorokra történő kiosztásához is kínál megfelelő konfigurációs lehetőséget. 
 

Fejlesztés a TwinCAT-rendszerben 

Az a tény, hogy az I/O, PLC és CNC folyamatok komplett fejlesztése – a biztonságtechnika konfigurálásával együtt – egyetlen rendszeren alapul, jelentős mértékű energiaköltség- megtakarítást eredményez. Nincs szükség arra, hogy a felhasználó különböző eszközök használatát sajátítsa el, és mindezek mellett még a Microsoft Visual Studio® szoftverbe integrálhatóság előnyeit is kihasználhatjuk. Például minden konfigurációs adat és a teljes programkód elmenthető és módosítható egyetlen forráskód- kezelő szoftver használatával. Az integrált eszközökkel végzett valós idejű diagnosztika egyszerűbbé teszi a gép üzembe helyezését és karbantartását.
 

Kompakt hajtástechnika „egykábeles technológiával”

A TwinCAT CNC rendszer különféle meghajtásokkal kombinálható. Az EL7201-0010 szervoterminál egy szabványos terminálházba épített szervomotorból áll, amely támogatja az AM81xx szervomotor-sorozat egykábeles technológiáját. Az elektromos hálózatok visszajelző rendszereinek vezetékei egyetlen szabványos kábelben kaptak helyet. Ez a megoldás csökkenti az anyag- és az üzembe helyezési költségeket, ugyanakkor egyszerűbbé teszi a kábelek elvezetését. A kompakt hajtás ideálisan alkalmazható nagysebességű pozicionálási feladatokhoz a gépgyártásban.
www.beckhoff.com/CNC
www.beckhoff.com/CX2000
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek