Premier a Hannover Messe kiállításon

A Softing Industrial bemutatta az edgeGate hardveres átjárót az ipari peremhálózati és felhőalapú alkalmazásokhoz

2024. május 20., hétfő, 18:10

Címkék: átjáró Hannover Messe IT IT infrastruktúra IT menedzsment

A Softing Industrial a Hannover Messe 2024 kiállításon mutatta be az új edgeGate átjárót – egy karbantartást nem igénylő hardvermegoldást a termelési adatok PLC- és CNC-vezérlőkről a peremhálózati- és felhőalapú környezetekbe történő átvitelére.

Az edgeGate leegyszerűsíti a programozható logikai vezérlők (PLC) és a számítógépes numerikus vezérlők (CNC) elérését. Zökkenőmentes és biztonságos adatintegrációt tesz lehetővé olyan modern irányítási rendszerekbe, mint a vállalati erőforrás-tervezés (ERP), a gyártás-végrehajtási rendszer (MES) vagy a felügyeleti ellenőrzés és adatgyűjtés (SCADA). Ez az integráció mind az új, mind pedig a már meglévő létesítményekben megvalósítható. Az OPC Unified Architecture (OPC UA) kommunikáció robusztus és megbízható kapcsolatot biztosít.

edgeGate peremhálózati- és felhőalkalmazásokhoz © Softing Industrial

Az edgeGate ezenkívül Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) funkciót is tartalmaz. Ez a funkció a gépi adatok közvetlen integrálását egyszerűsíti le privát vagy nyilvános IoT felhőalkalmazásokba. Az univerzális MQTT több felhőszolgáltatóval kompatibilis. Az OPC UA szabványhoz hasonlóan az MQTT is számos biztonsági mechanizmust támogat, beleértve a titkosított kapcsolatokat, a tanúsítványokat és a felhasználói hitelesítést. Ezek a funkciók együttesen jelentősen növelik az adatbiztonságot.

Az edgeGate gyakorlatilag nem igényel karbantartást, és anélkül teszi lehetővé a vezérlőkhöz való csatlakozást, hogy megzavarná a meglévő rendszereket. A támogatott vezérlők közé tartozik a Siemens Simatic PLC, a Siemens Sinumerik vezérlő, a Fanuc CNC vezérlő, a Modbus TCP, az Allen-Bradley PLC vagy az OPC UA Client gépadatok. Egyszerű webes felületet tartalmaz az alkalmazások gyors konfigurálásához, valamint egy további biztonsági réteget és kommunikációs titkosítást.

Az edgeGate képességei a Softing Industrial EdgeConnector termékeinek integrálásával tovább bővíthetők, amelyek hasonló funkcionalitást kínálnak egy Docker-alapú szoftververzióba. Egy másik kompatibilis termék a Softing Docker-alapú edgeAggregator szoftvere, amely hatékony OPC UA adatintegrációs réteget teremt.

„Örömmel mutattuk be azt a hardvermegoldást, amely kiegészíti a Docker-alapú szoftverkínálatunkat – jelentette ki Abel Jimenez, a Softing Industrial Automation termékmenedzsere.  – Az edgeGate a PLC és CNC vezérlők csatlakoztatását egyszerűsíti le olyan robusztus kommunikációs funkciókkal rendelkező felügyeleti rendszerekhez, mint az OPC UA és az MQTT, ezenkívül a hatékonyságot is megnöveli. Az edgeGate átfogó adatintegrációs megoldásként működik, amely önmagában is használható, de a Softing Docker-alapú edgeConnector és edgeAggregator szoftvereivel is bővíthető.”

www.industrial.softing.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője

Média Partnerek