Éllovas posztra tör az új Toshiba ESTIA R32 hőszivattyú az energiahatékonyság és a fenntarthatóság terén

2021. szeptember 27., hétfő, 17:23

Címkék: fűtés HVAC légkondicionálás légkondícionáló légtechnika szellőztetés Toshiba

A Japánban tervezett és Európában gyártott új Toshiba levegő-víz hőszivattyú az alacsony klímaterhelési hatású R32 hűtőközeget használja

A Toshiba, a háztartási és kereskedelmi épületek nagy hatékonyságú, nagy teljesítményű HVAC (fűtés, szellőztetés és légkondicionálás) rendszereinek éllovas szállítója egy kategóriaelső hőszivattyú sorozat kifejlesztésével növelte választékát a lakóingatlanokhoz kínált, egész éven át tartó komfortot biztosító megoldások terén.

Az innovatív ESTIA R32 a hagyományos fűtési megoldásokat kiváltó alternatívák iránti növekvő igényt elégíti ki. Ezt a trendet a növekvő klímatudatosság és a fenntarthatóbb megoldások elfogadására irányuló kormányzati ösztönző programok is erősítik. A helyiségfűtés és a melegvíz előállítás terén egyaránt lenyűgöző kapacitással bíró modern levegő-víz hőszivattyú a gáz/olaj kazánokhoz és az elektromos fűtőberendezésekhez képest nagymértékben képes csökkenti az energiaszámlákat.

Dizájn és megbízhatóság

Bár az ESTIA R32-et a Toshiba közismert szakértelmét és innovációs erejét kihasználva Japánban tervezték, mégis az új, csúcstechnológiás lengyelországi üzemben gyártják. A lerövidített ellátási láncok hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásához, ugyanakkor magas megbízhatósági előírások mellett rövid átfutási időt biztosítanak egész Európában.

Egész éves komfort és a kategória legjobb teljesítménye

A Toshiba új, a legkorszerűbb folyadékbefecskendező technológiát tartalmazó ikerkompresszorának eredményeként az A +++ ESTIA R32 olyan hőmérsékleten áramoltatja a vizet a fűtési hálózatba, amely egész évben, még kivételesen hideg időben is (62°C-os kilépő víz -25°C-os kültéri hőmérsékleten * 1) is garantálja a komfortot. A piacvezető teljesítmény azonban nem ment a zajszint és az energiahatékonyság rovására: a négy (4 és 11 kW közötti) ESTIA R32 modell mind a zajszint, mind az energiahatékonyság terén kategóriaelsőnek számít.

Ugyanez vonatkozik a használati melegvíz (HMV) előállítására is, ahol a Toshiba egy All-In-One multifunkciós hydro-modult fejlesztett ki fűtésre és melegvíz előállításra, beépített 210 literes tartállyal. Az új építésű ingatlanokhoz kínált elegáns megoldás kompakt - mindössze 600 × 670 mm - alapterülettel rendelkezik, így bármilyen belső térbe adaptálható. Olyan felújítási projektekhez, amelyek esetleg gázkazán cserével járnak, a Toshiba alternatív megoldásként a falra szerelt hydro-modulját külső melegvíz tárolóval (150, 200 vagy 300 liter) is képes biztosítani.

Az ESTIA R32 még kivételesen magas kültéri hőmérsékleten (+ 43°C) is képes melegvíz előállítására a megtakarítás maximalizálására érdekében, ami egyedülálló funkció a piacon. Az integrált tartalék elektromos fűtésnek (3,6 vagy 9 kW) köszönhetően a fűtés és a melegvíz-ellátás folyamatosan garantált.

Valamennyi ESTIA R32 egységben alapkivitelben megfordítható az hűtőkörfolyamat, így tökéletesen megfelel azon házak esetében is, ahol hűtésre is szükség van.

Gyors telepítés és üzembe helyezés

Az ESTIA R32 kialakítása megkönnyíti a gyors és egyszerű telepítést, üzembe helyezést és karbantartást. Az ultrakompakt hydraulikus egységek az egyszerű vezetékezés és csatlakozások mellett az összes alkatrészhez hozzáférést biztosítanak. Az új beüzemelő szoftver pedig biztosan népszerű lesz a telepítők körében, mivel lehetővé teszi a paraméterek gyors és egyszerű beállítását.

Átfogó felügyelet, otthon vagy távolról

Az egy vagy két zónát lefedő távirányító lehetővé teszi olyan funkciók intuitív működtetését, mint a csendes üzemmód, az energiafogyasztás kijelzése, illetve az időzítés. Lehetőség van egy automatikus adaptív vezérlési funkció aktiválására is, amely optimális komfortot nyújt a kültéri hőmérséklethez képest, valamint segít a számlák minimalizálásában is.

Az ESTIA R32 vezeték nélküli interfész és a Toshiba Home AC Control App révén az intelligens vezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy otthonról és távolról is optimalizálják a komfortot. A funkció a Google Assistant szolgáltatással is kompatibilis.

www.toshiba-klima.at

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek