Építőipari és felújítási szerszámok a TME kínálatában

Szerszámok választéka, felújítással és javításokkal foglalkozó szakembereknek és műhelyek műhelyfelszereléshez számára.

2022. március 05., szombat, 14:20

Címkék: építőipar felújítás szerszám TME

A TME elsősorban elektronikai alkatrészek forgalmazójaként ismert, de termékpalettánk számos egyéb terméket is tartalmaz, beleértve az elektronikai- vagy akár az elektromos iparon kívüli vállalkozások alapfelszereléseit is. Az alábbiakban áttekintjük a raktárunkból közvetlenül elérhető építési és felújítási eszközök választékát. Ezek jól ismert és jónevű gyártók termékei, mint pl. a STANLEY, WOLFCRAFT és PROLINE – valamint a YATO, WIHA és BAHCO.

Alapszerszámok

Először is nézzük meg azokat a termékeket, amelyeket minden építőipari szakember vagy egy felújítási és javítási csapat tagja használnak. Itt kell megjegyezni, hogy az alábbi termékek olyan háztartások számára is kiváló beruházást jelentenek, ahol korlátozott felhasználási körülmények között biztosan hosszú ideig jó szolgálatot tesznek majd.

Vízmértékek, derékszögek, stb.

A vízmértékek segítenek meghatározni az építőelemek helyes elhelyezkedését, valamint a hornyok kialakítását és a belső elemek rendezett elhelyezését. A TME-nél kapható legnépszerűbb ilyen típusú szerszámok a 67 mm-től 1200 mm-ig terjedő hosszúságúak – ezek közé tartoznak mind a praktikus (zsebméretű) vízmértékek, mind a hosszú (és teleszkópos) szerszámok, amelyek az építészeti szerkezetek elemeinek alapvető igazítására szolgálnak. Ennek a szerszámnak egy speciális változata (katalógusunkból is elérhető) a szögmérővel ellátott vízmérték – nélkülözhetetlen eszköz az építkezéseken szokatlan szögek kialakításához, a megfelelő lejtés meghatározásához, szennyvízvezetékek lefektetéséhez stb.


30- centiméteres vízmérték például kőműves munkákhoz

Kisebb feladatoknál ugyanilyen fontos a megfelelő vágási szög biztosítása. Ezen a területen a derékszögek és a T-csúszkák (vezetők) lesznek hasznosak, pl. gipszkarton vágására. Ács- és asztalos munkákhoz viszont a dübelkötések készítéséhez a fúró- és egyéb szerszámokat ajánljuk, amelyekkel pontosan meg tudja határozni a rögzítő furatok helyes elhelyezését a bútorokban, szerkezeti elemekben stb.

Lapos vésők

A vésőket elsősorban a kemény anyagok apró, viszonylag kisebb módosítására használják, például falazatba való hornyok vágására vagy a felesleges fuga eltávolítására. A TME alapvető vésőket, valamint visszaverődés elleni védelemmel ellátott szerszámokat kínál, amelyek csökkentik annak valószínűségét, hogy a dolgozót megütik a munkadarab forgácsai. A kínált hosszúságok 142mm-től 400mm-ig terjednek.


A védőgallér nélküli véső megkönnyíti a szűk helyeken való munkát

Vakolókanalak és spaklik/spatulák

A burkoló- és felújítási munkáknál, azaz kiegyenlítő habarcs és gipszgitt lerakásakor a vakolókanalak és a spaklik/spatulák nélkülözhetetlen eszközök. Katalógusunkban különböző méretekben (320mm-ig), egyszerű és speciális formákban (pl. belső és külső sarkok kidolgozására) is megtalálhatók ezek a szerszámok. Kényelmes, tartós munkavégzésre tervezték, megfelelően illeszkednek a kézbe, és korrózióálló anyagokból készülnek. Ezen kívül a TME katalógusából kézi csiszolók is rendelhetők a vékony bevonatok simításához.


A sarokkanalak megkönnyíti a külső sarkok kidolgozását

Satupadok, görgős állvány

Az ácsok, tetőfedők és asztalosok munkahelyén gyakran használt felszerelések közé tartoznak a masszív és tartós WOLFCRAFT satuasztalok, kényelmesen állítható fogantyúval. Nehéz túlbecsülni az általuk kínált kényelmet, ha kisebb alkatrészeken kell dolgozni, kiváltképp építkezéseken, ahol sokszor nehéz megfelelő, egyenletes felületet találni a precíziós munkához. Kéziszerszámokkal végzett munka során, valamint körfűrész vagy merülőmaró használatakor is segíthet. Ha az asztalt nagyobb szerkezeti elemek (pl. tetőrács vagy vázszerkezet szakaszainak) alakítására is használják, akkor ajánlott tartozék a görgős állvány, amely további támasztékot biztosít a szögletes fa, deszka vagy cső számára.


A satupad az asztalos munkák egyik nélkülözhetetlen eszköze – sok más előnye mellett

Adagolópisztolyok  ragasztóhoz, szilikonhoz, szerelőhabhoz stb.

A profik számára nélkülözhetetlen tartozékok másik csoportja az adagolópisztolyok szabványos ragasztó-/szilikoncsövekkel és (egy másik változatban) szerelőhab-tartályokkal történő munkához. Mivel manapság gyakorlatilag minden építkezésen, minden felújítás során felhasználják ezeket az anyagokat – minden szakember (vagy munkahelyi műhely) szerszámosládájában kell lennie egy megfelelő, kényelmes és tartós adagolónak. A TME további tartozékai között megtalálhatók az állítható csővégek, amelyekben a tartály tengelyéhez viszonyított elfordulási szög változtatható, így biztosítva a kötőanyag kényelmes felvitelét.


Robusztus adagolópisztoly maximális áramlásszabályozással

Egyéb szerszámok

Ha a profik számára nélkülözhetetlen eszközöket vesszük számba, érdemes kiemelni néhány apró, de rendkívül funkcionális tartozékot.

Kézi lyukfűrész

Praktikus eszköz gipszkarton lyukak készítéséhez. Leggyakrabban hálózati csatlakozódobozok vagy kapcsolók beszerelésekor használják.

Dübel jelölők

A jelölők egyfajta központi lyukasztók, amelyeket a fából készült tiplik beszereléséhez fúrt lyukba helyeznek. Az építőelemek próbapréselése után megjelölik azt a helyet, ahol a lyukat kell fúrni. Olcsó, de rendkívül hasznos kiegészítők, amelyek többek között megkönnyítik a faszerelvények precíz megmunkálását.

Körvágók

Egy egyszerű eszköz, amely egy vágó iránytűre emlékeztet – lehetővé teszi, hogy tökéletesen kerek kivágásokat készítsen papírból, fóliából, kartonból vagy bőrből. Hasznos kiegészítő kárpitosmunkákhoz. Segítséget jelent sablonok készítésében is a belsőépítészet, bútorgyártás stb. során. Ez a WOLFCRAFT modell két pengével rendelkezik, és különböző átmérőjű köröket képes vágni (majdnem egészen 50cm-ig).

Csaplyukvágók

A vízcsapokhoz való lyukvágókat a konyhai mosogató lyukak készítésére használják. Mivel ezek a berendezések általában kemény, de vékony fémlemezből készülnek, a kézi maró használata sokkal pontosabb eredményt garantál, mint a lyukfűrésszel felszerelt elektromos szerszámok használata.

Feszítővas és pajszer

Minden feszítővas tulajdonos tudja, hogy nem egy gyakran használt eszközről van szó (leginkább szétszerelésnél vagy bontásnál), mégis abszolút pótolhatatlan – ugyanis az adott szerkezet egyes elemeinek eltávolítása, emelés, nyitás stb. tömör feszítővassal lehetséges. A TME katalógusából elérhető feszítővasak 245-900mm hosszúságúak.

Gipszkarton gyaluk

A gipszkarton lapok azért váltak népszerűvé, mert lehetővé teszik a precíz és sima falak gyors elkészítését. Az építés során a gipszkarton nem csak vágáson, hanem egyéb megmunkáláson is átesik. Ez kiváltképp a gipszkartonok közötti hézagokra vonatkozik, amelyeket az élek letörése után kell elkészíteni (ennek köszönhetően minimálisra csökken a később felhordandó bevonat megrepedésének valószínűsége). A speciális, gipszkartonhoz való csiszolók és reszelők jelentősen megkönnyítik a munkát ezzel az építőanyaggal.

Munka laminált padlóval, csempével, zsaluzattal és ajtókeretekkel

A belső felületkezelés nem csak esztétikai okokból fontos, hanem jelentős szerepet játszhat bizonyos gyártási folyamatokban, és egészségesebb és biztonságosabb munkakörnyezetet eredményezhet. Konyhák vagy fürdőszobák esetén a precíz kivitelezés kiküszöböli a falak nedvesedésének és penészedésének kockázatát. Ugyanakkor a csempe, kőburkolat, laminált padló vagy az ajtók és ablakok beépítése időigényes. A hatékonyság növelésének érdekében, a végső precíz hatás biztosítása mellett érdemes megfelelő eszközökkel felszerelni magunkat (vagy munkatársainkat).

A TME katalógusában számos, a felújítási/burkolói munkák színvonalát javító termék található. Ezek közé tartoznak az olyan apró tartozékok, mint a távtartók, tágítóékek és sablonok, valamint a speciális célokra szolgáló eszközök. Ide tartoznak a  kalapácsos behúzóvas, beütővasak, laminált illesztők és kézi ollók; kaparók és profilmérők a csempék és kőburkolatok hatékony megmunkálásához; gérvágó dobozok (állítható változatokban is) szegélylécek és ajtókeret-rácsok vágásához. Az alábbi linken megtekintheti a katalógusunkból elérhető márkás termékeket, amelyek segítséget nyújtanak a burkoló munkák során. Professzionális használatra tervezett precíziós tartozékokról és szerszámokról van szó: tartósság és okos kialakítás jellemzi őket.Állítható sablonszerszám a laminált padló egyszerűbb vágásához szokatlan formáknál is

WOLFCRAFT szerszámkészletek

A WOLFCRAFT termékek esetében a fent leírt egyedi eszközökön kívül az itt látható eszközök speciális készletekben is elérhetőek. Egy adott szerszámkészlet felújító-javító szakember felszerelésekor, műhely kialakítása során, vagy nagyobb projekt előtt is célszerű beruházás lehet. A készletek a rendeltetésük szerint kaptak nevet, pl. ajtókeretek beépítéséhez, laminált padlók lerakásához, szilikon fuga javításához stb. A WOLFCRAFT termékek kiváló minőségű anyagokból, műanyagokból és fémekből készülnek, így élettartamuk hosszú.   


WOLFCRAFT készlet szegélylécek vágásához és rögzítéséhez

A cikk forrása:

www.tme.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek