Erős impulzusok az üvegipar számára

Jó hangulat és stabil befektetési klíma

2016. december 20., kedd, 06:00

Címkék: autógyártás autóipar autóipari beszállító düsseldorf építőipar glasstec 2016 messe düsseldorf üvegipar

Az elmúlt két év gyenge üzleti eredményei után az üvegipar most nagyon pozitív jövőképet vázolt fel, amiben jelentős szerepe volt a számtalan kiemelkedő teljesítményt felvonultató glasstec innovációs erejének is. A vásár négy napja alatt 52 országból 1 235 kiállító cég mutatkozott be a több mint 100 országból érkezett mintegy 40 200 látogató előtt.

A glasstec idén is szilárd bizonyítékkal szolgált arra, hogy elvitathatatlanul az üvegipar vezető szakvásárának számít. A gépipar, az üveggyártás, -feldolgozás és -megmunkálás, a kézműipar, az építőipar, az ablak- és homlokzatgyártó cégek, valamint a szolártechnika képviselői mind elégedettek voltak a kiállítás eredményeivel: biztató üzleti ajánlatokkal, ígéretes kapcsolatokkal és optimista hangulattal gazdagodva zárták a düsseldorfi négy napot.

„A glasstec kétségtelenül az üveggyártás és az üvegipari berendezések legfontosabb vásárának számít, és ez belátható időn belül nem is fog változni – jelentette ki dr. Bernd-Holger Zippe, a VDMA Üvegtechnológiai Fórum igazgatótanácsának elnöke és a glasstec tanácsadó testületének elnöke. – Ezt idén a nemzetközi látogatók magas aránya és státusza is megerősítette. Ezt a pozíciót most tovább kell fejleszteni, amit az üvegipari és kereskedelmi partnereinkkel, valamint a Messe Düsseldorffal közösen kívánunk véghezvinni.”

A látogatói összetétel minőségére tett utalást a felső vezetők nagy számaránya is alátámasztja. A látogatók több mint fele jelentős befolyással bír a cégen belüli döntéshozatalra, több mint 40 százalékuk pedig konkrét beruházási szándékkel érkezett Düsseldorfba. A kiállítás nemzetközisége továbbra is páratlannak mondható a hasonló rendezvényekkel összehasonlítva.

Az eredményeket Joachim Schäfer, a Messe Düsseldorf ügyvezető igazgatója foglalta össze: „Az üvegipar ismét látványosan demonstrálta sokszínűségét és a benne rejlő potenciált Düsseldorfban. Mind a kilenc pavilon innovatív megoldásokkal telt meg, ami arra is okot szolgáltat, hogy optimizmussal tekintsünk a jövőbe.”

Glass technology live: inspiráló és úttörő

A 11-es pavilonban prof. Stefan Behling, a londoni Foster & Partners ügyvezető partnere és a Stuttgarti Egyetem IBK 2 csapata által szervezett glass technology live (gtl) kísérő rendezvény az iparág valódi központi találkozóhelyeként szolgált. Az üveg jövőbeni felhasználási lehetőségeit bemutató innovációs fórum a nemzetközi üvegipar legfontosabb katalizátorának számít. A „Jövő – Üveg – Teljesítmény” mottó alatt szabad formájú, ultravékony, szilárd vagy éppen informatív üvegkoncepciókat mutattak be. A legnagyobb érdeklődésre olyan újdonságok tartottak számot, mint a változó fényviszonyokhoz alkalmazkodni képes okosüveg (az elektrokromatikus üveg szűrőképessége egyaránt változtatható manuálisan, illetve a környezeti hőmérséklet változása által) vagy az adathordozóként is szolgáló, Head Up Display (HUD) néven ismert, szélvédőre vetítő fedélzeti számítógépekhez, intelligens otthonokhoz vagy üveg sportpadlókhoz használt interaktív üveg. A szerkezeti elemek szegmensében kilenc méter hosszú és négy méter magas teliüveg tábla keltett csodálatot a látogatók körében.

A glass technology live nemcsak az építészek és tervezők számára nyújtott új inspirációt az új felhasználási lehetőségeket illetően, hanem számos továbbfejlesztett üvegterméket is bemutatott az új alkalmazási területek számára.

Kísérő konferenciák aktuális témakörökkel

A „Funkció és Üveg”, a „Mesterséges átláthatóság” és a „Nemzetközi Építészeti Kongresszus” konferenciákat felölelő kísérőrendezvény-csokor keretein belül aktuális témákat boncolgattak az iparág nemzetközileg is elismert vezető szakértői. A vásárt megelőző napon a szektor szakemberei a „Funkció és Üveg” kétnapos konferencia során találkozhattak. A rendezvény debütálása azonnal 22 országból több mint 120 résztvevőt vonzott a nemzetközi üvegipar vezető képviselői közül. A „Mesterséges átláthatóság” névre keresztelt tudományos konferencia kedvéért 25 országból 210 résztvevő utazott Düsseldorfba. A rendezvény több mint 70 előadás segítségével világította meg a strukturális üvegszerkezetek legújabb fejlesztéseit. Végül, de nem utolsósorban a „Nemzetközi Építészeti Kongresszus” során 200 résztvevő folytatott izgalmas eszmecseréket olyan prominens személyek társaságában, mint a brit sztárépítész Ian Ritchie.

A következő glasstec nemzetközi üvegipari szakvásárt 2018. október 23–26. között rendezik Düsseldorfban.

www.glasstec.de

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft.

Máté Szilvia

Tel.: 1/346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek