Modbus vagy BACnet-alapú automatizálási rendszerek légkondicionáló egységeinek infravörös vezérelése

2021. június 17., csütörtök, 10:25

Címkék: infravörös technológia légkondicionálás légkondícionáló vezérlés vezérléstechnika

Új infravörös Intesis® AC interfészt mutatott be a HMS Networks, amely márkától függetlenül lehetővé teszi bármely légkondicionáló egység a Modbus vagy BACnet épületautomatizálási rendszerekbe történő integrálását.

A légkondicionáló rendszerek vezérlésének fontossága

A HVAC rendszerek általában az épület legnagyobb energiafogyasztóinak számítanak. Ezért a költségcsökkentés és az energiamegtakarítás érdekében az épületek tulajdonosainak kulcsfontosságú ezeket a rendszereket figyelemmel kísérni és ellenőrizni. A Covid-19 járvány pedig még fontosabbá tette az AC-egységek telepítésének és használatának átgondolását, mert előtérbe került a szellőzés és a „tiszta levegő” kérdése.

A légkondicionálók piaca gyorsan növekszik, folyamatosan jelennek meg az új márkák és a különböző típusú AC-egységek. Ez megnehezíti az épület tulajdonosai számára, hogy az AC-egységeket az egyedi épületirányítási rendszerükbe (BMS) integrálják.

Univerzális infravörös interfész, amely több mint 100 AC egységgel kompatibilis

Az Intesis termékválaszték a piac legátfogóbb AC-interfészeinek portfólióját tartalmazza, amely lehetővé teszi a légkondicionáló berendezések bármely otthoni vagy épületautomatizálási rendszerből történő nyomon követését és vezérlését.

Az átfogó termékválaszték tovább erősödött azzal, hogy a HMS bemutatott egy univerzális infravörös Intesis AC-interfészt az AC-egységek Modbus vagy BACnet alapú automatizálási rendszerekbe történő integrálásához. Az új interfész az infravörös kapcsolaton keresztül csatlakozik az AC-egységhez. A legtöbb AC-egység már ezt a típusú kapcsolatot használja a távvezérlőjével való kommunikációhoz. Az Intesis infravörös AC-interfész már több mint 100 infravörös távirányítóval és a hozzájuk tartozó AC-egységekkel kompatibilis.

Gyors konfigurálás és diagnosztika az Intesis MAPS segítségével

Az új AC-interfész megoldást az Intesis MAPS eszköz segítségével konfigurálják, amely számos előnnyel jár a rendszerintegrátor számára. Projektalapú konfigurációval az összes telepített interfész egyetlen MAPS sablonban konfigurálható, megkönnyítve ezzel az eszközkonfigurációk másolását és új projektek beállítását. A diagnosztikai funkciónak köszönhetően az üzembe helyezési folyamat és a telepítés utáni támogatás is leegyszerűsödik.

www.intesis.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek