Az első BREAM minősített ipari épület Magyarországon

2012. július 13., péntek, 11:02

Címkék: BREEAM-In-Use ipari épület Prologis Park Budapest-Sziget

A Prologis, Inc., ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Prologis Park Budapest-Sziget egyes épülete sikeresen, „nagyon jó” eredménnyel teljesítette a „BREAM-In-Use” audit követelményeit. A 10 755 négyzetméteres létesítmény az első ipari épület Magyarországon, amely megkapta ezt a minősítést.

A „BREAM-In-Use” olyan séma, amely segíti a létesítménymenedzsereket az üzemletetési költség csökkentésében, és javítja a már felépült épületek környezetvédelmi mutatóit. A rendszer egy egyszerűen alkalmazható felmérési metódusból és egy független minősítési folyamatból áll, amely egyértelmű és áttekinthető útmutatást ad a fenntarthatóság növeléséhez.

„Örömünkre szolgál, hogy a Prologis Park Budapest-Sziget egyes számú épülete az első magyar ipari épület, amely megkapta ezt a minősítést, mert azt gondoljuk, hogy energiatakarékosságunk és környezetvédelmi elkötelezettségünk bizonyítékán túl ez az eredmény ügyfeleink felé is jelzi, hogy modern épületeink alacsonyan tartják a járulékos költségeket, és így jelentős üzleti előnyt jelentenek számukra” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi és romániai képviselője. „Szeretnénk megköszönni az NCR-nak, az épületet használó ügyfelünknek az audit során nyújtott támogatását és együttműködését.”

A Prologis Park Budapest-Sziget hét épületében több mint 120 000 négyzetméter disztribúciós és irodai területet foglal magában, és további 50 000 négyzetméteres fejlesztési potenciállal bír. A park az M0-ás körgyűrű mellett található, amely közvetlen kapcsolatot jelent a repülőtérrel és a magyarországi autópálya hálózattal.

„Az első magyarországi ipari épület auditálása nagyon fontos és hasznos úttörőmunka volt számunkra” – mondta Barta Zsombor tanácsadó, az ERM BREAM zöld épület minősítője. „A Prologis professzionális hozzáállása és az általuk már eleve alkalmazott magas szintű működtetési és környezetvédelmi szabályzatok meggyorsították és megkönnyítették a minősítési folyamatot.”

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek