Európai városok az ABB segítségével állítanak elő hulladékból energiát, és csökkentik károsanyag kibocsátásukat

2015. június 17., szerda, 19:58

Címkék: ABB alternatív energia

Európában két újonnan épült, hulladékból energiát előállító üzem alkalmazza az ABB technológiáját a hulladék hatékony kezelésére és energia előállítására.

A világ élvonalába tartozó automatizálási és energetikai termékeket szállító ABB csoport megbízást kapott a svájci központú Hitachi Zosen Inova-tól, a hulladékból energiát termelő üzemek tervezésére, beszerzésére és építésére szakosodott cégtől. A megbízás alapján az ABB komplett villamos és vezérlési megoldást szállít az Angliában létesülő Severnside Energy Recovery Centre-hez és a lengyelországi Poznanban épülő, hulladékból energiát előállító üzemhez.
 
    
 
A hulladék energetikai hasznosítására épülő iparág növekvő piac, melynek célja, hogy a háztartási és a kereskedelmi hulladékból áramot és hőt nyerjen ki. A növekvő számú népesség és gyorsuló városiasodás nyomán a termelődő hulladék mennyisége nő, és ezzel párhuzamosan egyre szűkül a hulladék elhelyezés lehetősége. Az 1990 és 2010 közötti időszakban bolygónkon a kommunális szilárd hulladék mennyisége 700 millióról 1,3 milliárd tonnára nőtt, és előreláthatólag 2025-re eléri a 2,2 milliárd tonnát. A hulladékalapú energia-előállítási folyamat segítségével 1 tonna kommunális szilárd hulladékból akár 800 kilowattóra villamos energia is előállítható. 
 
“Örömmel támogatjuk a hulladék hasznosításával energiát termelő projekteket, amelyek segítségével csökken a környezetterhelés, és amelyek összhangban állnak az ABB-nek» egy jobb világ« megteremtését célzó törekvésével”- mondta Claudio Facchin, az ABB energetikai rendszerek üzletágának a vezetője. “Technológiai kínálatunk és az adott területen meglévő szaktudásunk jó alapot teremt számunkra, hogy elősegítsük az ilyen projektek létrejöttét a tervezéstől a projekt-kivitelezésen át az életcikluson átívelő műszaki támogatásig.”  
 
“Örömünkre szolgál, hogy a projektek megvalósításához az ABB-re esett a választás, mivel a vállalat azonos értékeket vall, mint mi, azaz fenntartható megoldásokkal kívánja szolgálni a környezetvédelem ügyét”- mondta Franz-Josef Mengede, a Hitachi Zosen Inova vezérigazgatója.    
 
 
 
Az ABB Symphony® Plus platformra alapozott, teljesen integrált vezérlési rendszere lehetővé teszi a mindenkori legbiztonságosabb és leghatékonyabb üzemeltetést biztosító hulladékégetési feltételek gyors korrekciókkal történő beállítását. Ez a folyamat jelentősen csökkenti a veszteség mennyiségét, valamint a füstgázok okozta szennyezést és veszélyeket. Az ABB előszerelt, gyárilag bevizsgált modulokat fog szállítani, melyek elemei megfelelnek a legszigorúbb megbízhatósági  és rendelkezésre állási követelményeknek, felgyorsítják a szállítást és megkönnyítik a telepítést.         
 
A hulladékgazdálkodásért felelős West London Waste Authority azért döntött a Severnside-i üzem megépítése mellett, mert a jövőben szeretné visszaszorítani a hulladék tárolókban (depóniákban) való elhelyezését. A poznani projekt a lengyel városoknak azon távlati célkitűzéséhez illeszkedik, hogy megfeleljenek a hulladék-elhelyezésre vonatkozó nemzeti és európai előírásoknak. 
 
A Severnside-i üzem évente 400 000 tonna kommunális szilárd hulladékot fog kezelni, és 37 MW beépített teljesítményével 50 000 brit háztartás energiaigényét képes majd fedezni. A poznani üzem 18 MW beépített teljesítménnyel rendelkezik és 210 000 tonna olyan hulladékból állít majd elő villamos energiát, amely különben hulladéktárolásra kialakított munkaterületen kerülne elhelyezésre. A két üzem várhatóan 2016-ban kezd el üzemelni.   
 
Az ABB világszerte már több száz hulladékból energiát termelő üzemhez szállított villamos és energetikai megoldásokat. Ezek a megoldások a világvárosok – így pl. Berlin, London, Bécs és Szingapúr –, és a kis- és közepes méretű városok számára is lehetővé teszik, hogy hatékonyan és költségtakarékosan állíthassanak elő energiát hulladékból.   
 
Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 140.000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.
 
ABB magyar weboldal: https://www.abb.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek