Hozzáférés startup vállalkozásoknak

Bosch nyílt innovációk

2015. február 05., csütörtök, 11:12

Címkék: bosch startup támogatás távolságmérő

A Bosch és a Müncheni Műszaki Egyetem Innovációs és Vállalkozásalapítási Központja gyorsítóprogramot indítanak startup cégek számára. A résztvevő vállalkozások innovatív termékplatformokhoz kapnak kizárólagos hozzáférést és szakmai támogatást.

Ennek eredményeként a szokásosnál gyorsabban tudnak majd kifejleszteni potenciális új termékeket és üzleti modelleket. Ilyen hozzáférést korábban csak a régi, jól bevált ügyfelek kaphattak. A program első részében egy távolságmérő precíziós lézermodulhoz várnak innovatív ötleteket és új alkalmazásokat.

Új alkalmazási területek

A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletága jelenleg is a precíziós lézermodul technológiát használja a profi és a barkácsoló felhasználóknak gyártott távolságmérő termékeknél. A TechFounders segítségével a Bosch most egyéb ágazatok alkalmazásait is támogatja, így lehetőség nyílik új alkalmazások kifejlesztésére a robotika, a sportfelszerelések, az ipari automatizálási eszközök vagy akár a személyes használatú szerkezetek terén is.

Szakmai és pénzügyi támogatás

A kreatív startup vállalkozások bármilyen ágazatból jelentkezhetnek, amennyiben tisztában vannak a technológiában rejlő lehetőségekkel és az a céljuk, hogy azt saját termékeikben és technológiáikban alkalmazzák vagy új innovatív alkalmazásokat fejlesszenek ki. A startup cégeknek TechFounders trénerek, valamint tapasztalt Bosch mentorok és vállalkozók adnak majd intenzív támogatást. Emellett minden team az iroda mellett egy csúcstechnológiás prototípus műhelyhez való hozzáférést is kap majd.

A Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág díjmentesen biztosítja számukra a szükséges szerszámokat. A startup vállalkozások ezen kívül egy 25 000 eurós fejlesztési kerethez is hozzájutnak. A program egyediségét az jelenti, hogy nem írja elő azt, hogy a startup vállalkozások tulajdonrészt kínáljanak fel cégükből a részvételért cserébe. Az érdeklődő startup vállalkozások 2015. február 27-ig jelentkezhetnek a www.techfounders.com weboldalon.

www.bosch.hu

Háttér

A Bosch a Robert Bosch Venture Capital GmbH megalapításával 2007-ben intézményesítette a startup cégekkel és fiatal vállalkozókkal folytatott együttműködését. Ez a leányvállalat a Bosch számára stratégiai jelentőséggel bíró innovatív startup cégeket finanszírozza. https://www.rbvc.com/en/startpage/startpage_page.html

Az UnternehmerTUM kezdő (startup) és már működő cégeket támogat tevékenységük megkezdésében és kibővítésében, valamint a piacra jutásban. Az UnternehmerTUM pénzalap úgynevezett magvető tőkét kínál a nemzetközi piaci potenciált mutató fiatal és ígéretes technológiai vállalkozások részére.

www.unternehmertum.de

A TechFounders gyorsítóprogram elindításával az UnternehmerTUM célja az erőforrások összevonása. A TechFounders csúcstechnológiás üzleti környezetet, tapasztalt mentorokat és ipari partnereket, valamint 25 000 eurós fejlesztési keretet kínál a startup vállalkozásoknak. A BMW csoport után a Bosch jelenti a TechFounders második legjelentősebb ipari partnerét. www.techfounders.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek