Rekordmennyiségű cserepet gyártott a Mediterrán tavaly

2015. február 12., csütörtök, 22:49

Címkék:

A Mediterrán mintegy 33 millió tetőcserepet gyártott tavaly, amely rekord a cégcsoport történetében - mondta a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. ügyvezetője a baranyai Bólyban csütörtökön.

Gódi Attila, a Mediterrán tevékenységével kapcsolatos sajtóbeszélgetésen rámutatott, hogy ez 3 millióval több az előző évinél és 25 millióval haladja meg a 2001. évi darabszámot.
Az ügyvezető a cégcsoport árbevételéről az közölte, hogy a tavalyiról pontos adatok még nincsenek, de jelentősen meghaladta a 2013. évi 6,5 milliárd forintot, s ebben az évben 36 millió cserép előállításával további 6-8 százalékos bővülést várnak.
A Mediterrán Magyarország vállalatot Mészáros Vilmos 1984-ben alapította Bólyban, a cég 1997-től kft. formájában működik. Az öt társaságból álló, 180 embert foglalkoztató, magyar tulajdonú Mediterrán cégcsoportnak Bólyban, Kunszentmiklóson és a szlovákiai Farkasdon működik termelőüzeme, gyártókapacitásuk együttesen 60 millió tetőcserép évente.
A magyar betoncserép piacon mintegy 40 százalékos részesedéssel bíró Mediterrán Kolozsváron, Eszéken és Szabadkán további telephelyeket tart fenn, termékeinek kevesebb mint kétharmadát külföldön értékesíti.
Gódi Attila elmondta, hogy az elmúlt két évben félmilliárd forintot költöttek fejlesztésekre. A pénzből biztosították épületek felújításához ajánlott és azóta igen népszerűvé vált könnyített tetőcserepük gyártásához szükséges műszaki hátteret, valamint egy körszárítót építettek Kunszentmiklóson.
Az ügyvezető szólt arról is, hogy kedvező elmozdulást látnak az építőiparban, s az építőanyagok iránti kereslet növekedésében bízva azt tervezik, idén nyáron kétműszakos munkarendre térnek át kunszentmiklósi gyárukban.
A cégvezető a Mediterránnak a jelentős romániai megrendelések okán korábban felmerült erdélyi gyárépítésével kapcsolatban azt mondta: a tervet nem vetették el, de még várnak a megvalósításával.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek