Tízezer munkavállaló a magyarországi Bosch-csoportnál

2015. április 20., hétfő, 20:06

Címkék: Robert Bosch Kft.

Tízezerre nőtt a magyarországi Bosch-csoport által foglalkoztatott munkavállalók száma, a cég tízezredik dolgozóját szombaton a Go-kart, Go-Bosch! címmel rendezett budapesti versenyen köszöntötték.

A vállalat 10 ezredik dolgozója a hónap elején csatlakozott a Bosch csoporthoz. Ágos Bence 22 éves, és tanulmányait Miskolcon, az Andrássy Gyula Szakközép-iskolában végezte, a Boschnál többször is részt vett nyári gyakorlaton. A fiatal technikus április óta a Bosch beszállítói minőségbiztosítási technikusaként dolgozik a miskolci kéziszerszám gyárban, az ipari kéziszerszámokhoz tartozó alkatrészek minőségügyi felülvizsgálatát végzi és tervei szerint a Miskolci Egyetem Mechatronika szakán szeretné folytatni tanulmányait.

A cégnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton nemcsak a tízezredik kollégát, hanem a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának 1200. fejlesztőmérnökét is köszöntötték.
A magyarországi Bosch-csoport 2013 augusztusában kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormánnyal, akkor 8500 munkavállalót foglalkoztattak az országban, vagyis bő másfél év alatt 1500-zal növelték a dolgozók számát.
A közlemény idézi Javier González Pareját, a magyarországi Bosch-csoport vezetőjét, aki kiemelte: a csoport Magyarország legnagyobb foglalkoztatóinak elitklubjába került. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a cég foglalkoztatási számaiból is kitűnik: a vállalat hosszú távra tervez Magyarországon, tevékenységével pedig nagyban hozzájárul a magyar gazdaság folyamatos mozgásban tartásához.
Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője a közlemény szerint elmondta: a központban létrejövő munkahelyek több mint 80 százaléka felsőfokú végzettséget kíván meg, az új kollégák magas szintű szaktudására és kreatív képességeire építenek.
A Go-kart, Go-Bosch! versenyen a fiatal mérnökök kreativitását mérik fel. Nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata versenyez a Papp László Budapest Sportarénában. A csapatoknak önjáró gokartokat kell építeniük, amelyek maguktól parkolnak, illetve fúrógépből kell önindítót, fűnyíróból pedig hibridhajtást készíteniük.

 

Forrás: MTI

bosch.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek