Sikeres európai tűzvédelmi teszt: DENIOS-újdonság a tűzvédelemben

2023. november 21., kedd, 06:00

Címkék: biztonság biztonságtechnika Denios raktár tűzbiztonság tűzvédelem

A DENIOS az első gyártó a világon, amely az EN 13501 európai tűzvédelmi szabványnak megfelelő, tolóajtóval ellátott tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét teljesítette.

Ami a tűzvédelmet illeti, az európai veszélyesanyag-tárolók tűzállósági besorolása országtól függően 30, 60 vagy 90 perc. Ez vonatkozik a kulcsrakész tűzvédelmi raktárkonténerekre is, amelyek általában szárnyas ajtókkal vannak felszerelve. A szárnyas ajtók hátrányai gyakran felmerülnek, ha kültéren használják őket, például nagy szélterhelés vagy korlátozott hely esetén.

Ezek a keretfeltételek késztették a DENIOS-t arra, hogy új fejlesztésbe kezdjen a már meglévő RFP polcos tűzvédelmi raktárkonténerek családján belül. A kézi vagy elektromos működtetésű tolóajtókkal felszerelt RFP SD („Sliding Doors” tolóajtók) most bővíti a szolgáltatások körét. A távirányítóval ellátott elektromos tolóajtók szintén kényelmes kezelést biztosítanak – közvetlenül a targoncáról. Az RFP SD alkalmas gyúlékony anyagok tárolására, és nagy tárolókapacitással rendelkezik, akár 48 hordó vagy 12 IBC tárolására. Az országspecifikus jogszabályoknak megfelelő nemzetközi változatok is lehetségesek, valamint különféle speciális felszereltségek (pl. robbanásbiztos fűtés fagymentes tároláshoz vagy robbanásbiztos klímaberendezés).

REI 120 tűzállósági osztályú RFP-SD polcos tűzvédelmi raktárkonténer tolóajtóval

Osztályozás az EFECTIS-nél

Ezt a rendszert a franciaországi akkreditált EFECTIS intézet minősítette egy gyakorlati tűzvizsgálat részeként, ahol a rendszer tűzállóságát (R/terherbírás), a válaszfalakat (E/helyiség zárása) és a szigetelését (I/hőszigetelés) tesztelte. A teszttel az EN 13501 szerinti három tűzállósági osztály egyidejűleg megerősítést nyert: REI-1-60, REI-2-90 és REI-2-120.

„Ez egy fontos mérföldkő a DENIOS történetében. Minősített gyártóként új mércét állítunk fel a tűzvédelmi tárolás terén” – mondta DI Erich Humenberger, az eugendorfi DENIOS GmbH ügyvezetője.

Kapcsolat:

DI Erich Humenberger

DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete

Tel.: 06-96/800-147

E-mail: info@denios.hu

www.denios.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek