Elindult a termelés Orosházán

Elkészült a svájci Woertz AG új összeszerelő üzeme Orosházán

2013. július 16., kedd, 12:09

Címkék: Békés Megye beszállítói ipar elektronikai ipar munkahelyteremtés Orosháza Svájc Woertz AG

Elkészült a Woertz AG több száz négyzetméteres összeszerelő üzeme Orosházán, a csarnokban a termelés a napokban elkezdődött.

 
Dancsó József, Orosháza polgármestere július 15.-én, hétfőn elmondta: a biztonsági villamos-szerelvények gyártásával foglalkozó svájci cég fokozatosan helyezi át európai termelését Orosházára, magas hozzáadott értékű, speciális szaktudást igénylő, már piacokkal rendelkező termékek gyártását telepíti ide. A tervei között szerepel helyi beszállítói kör kialakítása az Orosházán és térségében működő vállalkozásokból. Az első fél évben, 2013. decemberig 30 ember alkalmazásával számolnak. A tevékenység folyamatos bővítése mellett a munkahelyek száma két-három éven belül elérheti a száz főt - hangsúlyozta a polgármester. Az önkormányzat a tevékenység engedélyeztetésében, a pályázati lehetőségek felkutatásában nyújtott és nyújt részükre jelenleg is segítséget - mondta el Dancsó József.
 
A Woertz 2012. novemberben alapította meg leányvállalatát Magyarországon. Az üzemben elektromos egységekhez csatlakozókat, vészvilágítást biztosító villamosszerelvény-egységeket gyártanak és szerelnek össze.  A Woertz Hungária Kft. az indulás évében, 2013-ban 250-300 millió forint értékű termeléssel számol. A Woertz AG családi tulajdonú svájci vállalkozás, éves árbevétele ötvenmillió svájci frank körül alakul. A társaságnak Magyarországon és az Egyesült Államokban működik leányvállalata. A speciális villamos vezeték és csatlakozók gyártása mellett foglalkozik kábelezéssel és más kiegészítő fali csatlakozók, aljzatok gyártásával.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek