Fényes jövő az Osram LED termékeivel

A világítástechnikai gyártócég a Frankfurt-i „Light+Building” kiállításon mutatja be újdonságait

2014. március 21., péntek, 08:56

Címkék: energiahatékony LED Light+Building 2014 Osram világítástechnika

A világ vezető építészeti és technológiai nemzetközi kiállításán mutatja be az OSRAM a Siteco, Traxon és OSRAM Opto Semiconductors speciális márkákkal bővített portfólióját. Az egyre gyorsabban fejlődő márka idei díjnyertes újdonságaival a „Light+Building” OSRAM standján találkozhatnak az odalátogatók

 
Ahogy a világ, úgy világítási igényeink is változnak, ehhez az OSRAM innovatív és gyorsan növekvő LED alapú világítástechnikai termékei kiváló megoldásoknak bizonyulnak. A LED technológia egyik piacvezető gyártója a március 30. - április 4. között szervezett „Light+Building” építészeti és technológiai nemzetközi kiállításon mutatja be újdonságait. A kétévente, Frankfurtban megrendezett szakmai programon a fókusz az energiahatékonyságon van. A hagyományos termékek iránti kereslet folyamatosan csökken, ezzel párhuzamosan a LED alapú világítástechnikai termékek iránti jelentős mértékben nő. Ez a technológiai változás hatalmas növekedési potenciált nyújt az OSRAM számára és új megoldásokat kínál partnereinek.

Az OSRAM újdonságai a „Light+Building” világítástechnikai vásáron:

LED Superstar a háztartásokban

Az LED Superstar termékcsalád idei újdonsága tökéletesen alkalmas a hagyományos izzók kiváltására. A 40 és 60 wattos hagyományos izzót helyettesítő cserelámpa pont akkora, mint az egyenértékű izzólámpa, így elfér minden olyan lámpatestben, amely a korábbi hagyományos izzólámpákhoz készült. A 40 wattost helyettesítő 7 watt energiát fogyaszt óránként. Az új bura kialakítása és a belső tükörrendszer hatékonyabb fényeloszlást biztosít, bemelegedési idő nélkül azonnal 100% fényt garantál. A prémium kategóriájú LED Superstar fényforrások szabályozhatóak, átlagos élettartamuk 25.000 óra.
 
 
Az E27-es lámpafejnek köszönhetően, a hagyományos izzók minden klasszikus lámpában könnyedén lecserélhetővé válnak. A melegfehér fényszín színhőmérséklete 2 700 K és hidegfehéré 4 000 K. Az új izzók matt és átlátszó bura változatokban kerülnek forgalomba.  A LED Superstar fényforrások gyártását az OSRAM Németországba helyezi át. 
 

Arktika-P Biolux – irodák és konferenciatermek megvilágítására

A „Light+Building” kiállításon az OSRAM az Arktika-P Biolux irodai lámpatestet is bemutatja, amely „mesterséges égboltot” hoz létre az irodákban. A lámpatest koncepciójának az a tudományos felfedezés az alapja, hogy a szervezet biológiai óráját a szemünkben található receptorok szabályozzák. A receptorok érzékenyek a fény színére: a reggeli égbolt hűvösebb fénye stimuláló, míg a naplemente melegebb, kevésbé kék fénye nyugtató hatású. Mindkettő fontos, az éjszakai pihenéshez és a napközbeni aktivitáshoz egyaránt.
 
 
Az Arktika-P Biolux a napfény hatását hozza be az irodákba. A lámpatest közvetlenül megvilágítja a munkafelületet, közvetve pedig a mennyezetet, a napszaktól függően két különböző fényszínnel, egyénileg szabályozható fényerővel. Az Arktika-P február végén elnyerte az idei iF Design Award formatervezési díjat. A homogén, elegáns designt képviselő újdonság várható élettartam 40000 óra, színhőmérséklete 3000 és 4000 K.
 

ORBEOS OLED – az üzletek megvilágítására

A kiállítás további fénypontja az OLED innovatív technológia, amelye egyedi, látványos fényhatást kelt, mindemellett a lámpatestek fényhasznosítása megközelíti a LED technológiával elért értékeket. Színhőmérséklete 3000 K, várható élettartam 15000 óra, fényárama 1500 lm. Az OLED világító panelekhez nem szükséges lámpatest, az egymás mellé helyezett új fényforrásokból tükrök, lencsék vagy prizmák használata nélkül lehet megvalósítani a fény tetszőleges térbeli elosztását. Az ORBEOS még látványosabbá teheti a világítást, különösen, ha az üzletek és a múzeumok hangulatvilágításáról beszélünk. A legújabb világítási technika kiterjedt, csillogó vagy matt felületek ultra-vékony világítási megoldásait is segítheti hangsúlyozni.
 
A kiállításon bemutatott OLED lámpatest elnyerte az „Architektur & Wohnen” folyóirat „2014. évi dizájnere” címét. A függesztett lámpatestnek 16 téglalap alakú OLED panel ad kifinomult megjelenést.

PrevaLED Linear Flex – a lámpatest tervezőknek

A lámpatest gyártók számára OSRAM bemutatja a PrevaLED Linear Flex fénygenerátort, amely jelentősen csökkenti a LED-es lámpatestek gyártásának munkaszükségletét, és ezzel együtt a költségeket. Jelenleg sok lámpatestet kétféle, fénycsöves és LED-es változatban gyártanak. Amíg a fénycsövek egyszerűen behelyezhetők a foglalatba, a LED-es szerelvények munkaigényesebbek, mivel több egységet kell belőlük felcsavarozni. A 28 m hosszú tekercsben szállított PrevaLED Linear Flex megoldja ezt a problémát, mivel a lámpatest gyártó a kívánt hosszra darabolhatja, és ezután egyszerűen beragaszthatja a lámpatestbe. A szerelés így ugyanolyan egyszerű lesz, mint a fénycsöves változatoké. 
 
Az OSRAM olyan világítás szakértővé vált, aki átfogja a teljes értékláncot a komponenseken és fényrendszereken keresztül az intelligens világítási megoldásokig. A cég erős, jól ismert márka, a piac a második legnagyobb globális világítástechnikai szereplője. Ezt a pozíciót kívánja felhasználni, hogy megfelelő márkaértéket, innovációt és minőséget nyújtson ügyfelei számára. 
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek