Innováció hozta a magyar gyártónak a sikert

Növelte árbevételét és eredményét a Simotrade Kft. tavaly

2014. január 08., szerda, 07:38

Címkék: Bajcsi Géza beruházás fejlesztés innováció lámpa műtő Simonytornya Simotrade Kft. technológia tiszta tér világítás

Mintegy tíz százalékkal növelte 2013-ban nettó árbevételét és eredményét a lámpagyártással foglalkozó simontornyai Simotrade Kft.

Bajcsi Géza tulajdonos elmondta: az egymilliárd 430 millió forintos árbevétel nyolc százalékkal haladta meg a 2012-es adatot, a cég adózott eredménye pedig tíz százalékkal nőtt a 2012. évi 171 millió forinthoz képest.

Ez hozta a növekedést

A főként üzemek, kórházak, csarnokok számára lámpatesteket gyártó kft. termékeinek 40 százalékát külpiacon értékesítette, a bővülés azonban a belföldi piacnak köszönhető. A többletet azzal érték el, hogy részt vettek egy kórházi fejlesztésben és az MTA kémiai laboratóriumának fejlesztésében - tette hozzá. Kiemelte: mindezt az tette lehetővé, hogy az elmúlt három évben végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően kórházi műtőkbe és laboratóriumokba beépíthető, úgynevezett tiszta téri lámpákat tudnak előállítani. Az ilyen világítótestekből a lámpa melegedése közben nem kerülnek mikroszemcsék a levegőbe.

Bővítésre készülnek

A cég az elmúlt három évben kétszázmillió forintot fordított fejlesztésre. Az idén további ötvenmillió forintos beruházást hajtanak végre, amelynek révén jelentősen javul a gyártás hatékonysága. A százfős létszámot az idén várhatóan tízzel bővítik. A kft. tavaly 420 ezer lámpatestet állított elő, 2014-ben 600 ezer lámpa gyártását tervezi növekvő árbevétel és eredmény mellett - mondta a tulajdonos.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek