LED-alapú komplex világítási rendszerek a GE-től

2014. március 25., kedd, 14:44

Címkék: épületvilágítás GE Hungary Kft. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap LED világítástechnika

Közintézményi, üzleti és közvilágítási célokat szolgáló LED-alapú komplex világítási rendszereket fejleszt a GE Hungary Kft., a programot a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) közel 980 millió forinttal támogatja - közölte a General Electric (GE).

 
A program a tervek szerint 2016. március 31-én zárul. A vállalat a projekt megvalósítása során magyar egyetemekkel, kutatóintézetekkel és innovatív kisvállalkozásokkal működik együtt. A program keretein belül megvalósuló fejlesztések nagy része a vállalat üzemeiben hasznosul majd, s jelentősen növelik a Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek versenyképességét a világpiacon - közölte a cég. A kezdeményezésben kiemelt szerepet kap a világítástechnikai üzletág budapesti székhelyű Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiós központja is, mivel az itthon gyártott új termékeket a cég globális értékesítési hálózatán keresztül exportálják világszerte. A vállalat fényforrás üzletága öt magyarországi városban hat gyárral van jelen. Az EMEA régiós központja és Globális Technológiai Központja is Budapesten található. Az üzletág több mint 6000 embert foglalkoztat Magyarországon. 
A vállalat 2011-ben, Budapesten nyitotta meg európai Világítástechnikai Bemutatóközpontját, majd egy évre rá a nagykanizsai gyárában megnyitotta európai LED Kiválósági Központját. A GE Hungary Kft. 2012 decemberében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal, amellyel megerősítette Magyarországgal való partneri kapcsolatát. A közlemény hangsúlyozza, hogy a vállalat a világgazdasági folyamatok és a piaci lehetőségek függvényében a jövőben is jelentős szerepet fog játszani az ország gazdaságának erősítésében, folytatja kiemelkedő K+F tevékenységét és részvételét munkatársai, valamint a jövő vezetőinek és szakembereinek képzésében.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek