Nagy lépés a SICK-nek

2012. december 10., hétfő, 11:42

Címkék: gyártás Kunsziget manufacturing center opto-eletronika Sick sick kft szenzortechnika

Új gyártócsarnokot épít kunszigeti gyárában a SICK Kft. Az opto-eletronikai eszközök előállításával foglalkozó cég ezzel együtt egy átfogó technológiai innovációs projektet is megvalósít. Az egymilliárdos beruházásból 316 millió forintot az Új Széchenyi Terv pályázat fedez.

4000 négyzetméterrel növekszik az opto-elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó SICK Kft Győr közeli gyárának hasznos területe egy új, egymilliárdos beruházásnak köszönhetően. A vállalat 2017-ig jelentősen megnöveli foglalkoztatottjainak számát is.

A siker útja

Az 1946-ban Ervin Sick által alapított német vállalat biztonságtechnikai alkalmazások területéről indulva, optikai érzékeléstechnológiai megoldásaival vált vezető gyártóvá. Többek között olyan világújdonságokkal, szabadalmakkal írta be magát a technikatörténetbe, mint az 1952-ben bemutatott első munkavédelmi fényfüggöny. A balesetvédelmi eszközök úttörőjeként saját piacán a mai napig a leginnovatívabb vállalatnak tekinthető a k+f ráfordítások alapján. A folyamatos fejlesztés eredményeképpen mára óriási baleset- és munkavédelmi eszközkínálattal szolgálja ki az ipari felhasználókat: a megoldások sora a vészleállító gomboktól a fényfüggönyökön át a rendkívül flexibilis területvédelemre alkalmas lézerszkennerekig terjed.

A vállalat ma

A SICK cégcsoport több mint ötven évnyi tapaszatalatának köszönhetően világviszonylatban vezető helyet foglal el a szenzortechnika területén. Termékskáláján megtalálhatók az elektronikus és optoelektronikus érzékelők, rendszerek, valamint a buszrendszerű adatátviteli rendszerhez csatlakoztatható érzékelők.

Elsősorban az automatizálás, a logisztika és környezetvédelmi területeken alkalmazzák sikeresen a SICK cég termékeit. Precizitás, megbízhatóság, és a minőségi követelményeink jelentik a garanciát igényes feladatok esetén is. Az automatizálás számos területén, ahol tárgyakat kell felismerni, vagy az anyagmozgatásban résztvevő alkatrészeket, szerszámokat kódolni, vagy távolságokat mérni, a SICK cég a megfelelő partner.
A széles termékskála jellemző ismérvei az innovatív technika, a legmodernebb elektronika és a speciális vevői igények kielégítése. Jól képzett fejlesztőmérnököknek és tapasztalt konstruktőröknek a gyártással szorosan összehangolt munkája a garancia arra, hogy a gyártást megelőzően kellően kidolgozott gyártmánycsaládok az automatizálás minden területén - extrém környezeti feltételek mellett is sikerrel és megbízhatóan alkalmazhatók legyenek.

Minőségbiztosítás

A cég olyan minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik, amely az ISO 9001:2000 valamint az ISO 14001:2008 szabvány előírásainak megfelel, és a TÜV Reihland, DE elbírálta és tanúsította.

Minden olyan tevékenység, amely a termékek és szolgáltatások minőségét befolyásolja, tervezett, ellenőrzött és dokumentált.
A gyártó- és szerelőberendezéseket statisztikus folyamatirányítás szabályozza.
A minőségbiztosítási rendszerbe a beszállítók is be vannak kapcsolva.
A rendszer hatékonyságát a minőségbiztosítás rendszeresen felülvizsgálja.

Célok

A SICK pontos terveket dolgozott ki a következő évekre. A hosszú  távú tervek között a működés hatékonyságának növelése, a kapacitások rugalmasságának erősítése szerepel, valamit a komplexitás elérése a kompeteciák fejlesztésével.

A középtávú tervek pontosabbak. A vállalati fejlesztési program öt célt kívűn elérni : új részfunkciók implementálását az engineering területen;  részvételt a SICK AG-nál tervezett standardizálási folyamatokban az engineering területén és a networking fejlesztése ; az önállóság fejlesztése, a kompetenciák kiszélesítése a QA területén; a rugalmasság további növelését a termelés területén, valamint új technológiai és üzleti folyamatok bevezetését, és a SICK AG által kifejlesztett standard eszközök alkalmazása a különböző területeken (Engineering, Beszerzés, QA)

Az új csarnok

A gyár bővítése határozott lépés a célok elérés felé. A fejlesztés tervezése 2011-ben kezdődött, és két egységet érint : a termelési és a logisztikai területet. A beruházással a vállalat a következőeket kívánja elérni : a további növekedés technológiai, technikai peremfeltételeinek kiépítését ;  a cég telephelyfejlesztésének támogatását „Lowcost Center”-ből egy ”Manufacturing Center”-ré válásban úgy, hogy a telephely olyan előnyei, mint a költségelőnyök, ne vesszenek el;  a rugalmassági potenciál erősítését a volumennövekedés/-csökkenés és a terméksokféleség áthidalására és
jobb keretfeltételek biztosítását az operatív KPI-mutatók eléréséhez. Az épülő új területen teljesen új technológia jelenik meg. Többek között új fejlesztésű szoftverrek segítik a munkát, és a legmodernebb légtechniai berendezések épülnek be az egységbe. Tájékoztatása szerint a SICK Kft 2017-ig a jelenlegi 298-ról 419-re emelné a foglalkoztatottak létszámát úgy, hogy a magasabban kvalifikált munkaerő arányát 25 százalékra növeli. A fejlesztéstől közel 5 milliárdos forgalombővülést várnak.

 

Techmonitor

 

Flexibilis és praktikus balesetvédelmi megoldások a Sicktől

Fejlett szenzortechnika az intelligens üzemekért

A szabad területek is megbizhatóan megfigyelhetők

3D-s hegesztés-ellenőrzés karosszériák összeszerelésénél

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek